Insulele de vis unde românii sunt umiliți și nu au voie să meargă: „Toată lumea a fost primită, mai puțin noi”

Nu mai puțin de 33 de români s-au confruntat cu o situație umilitoare atunci când au vrut să viziteze un loc de o frumusețe rară. Deși nu ar fi trebuit să aibă nevoie de vize, aceștia nu au fost lăsați să calce în acest loc.

Tortola / foto: Pixabay
Tortola / foto: Pixabay

Potrivit celor de la adevarul.ro, situația bizară a avut loc pe 26 decembrie, atunci când un grup de turiști români, aflați pe un vas de croazieră, ar fi trebuit să ajungă în Tortola, cea mai populată dintre Insulele Virgine Britanice.

Acolo, în ciuda faptului că nu au nevoie de vize, li s-a refuzat accesul pe insulă! O turistă româncă a povestit cum a decurs această întâmplare bizară și umilitoare.

„Vă spun o poveste tristă despre noi, ca români, în Caraibe. Azi dimineață, am ajuns, cu vasul de croazieră, în Tortola, teritoriu britanic, unde ca român nu ai nevoie de viză conform Departamentul Consular - MAE Romania. Însă doar nouă, celor 33 de români de la bord, ni s-a refuzat accesul pe teritoriul Insulelor Virgine Britanice.

Fără explicație, fără nimic. Pașapoarte reținute! Toată lumea a fost primită, mai puțin noi. Am trimis emailuri la MAE, la consulatul român de la Londra, la emigrările din Tortola și le cerem scuze că-i deranjăm, pentru că e Crăciun. Poate, mâine, ne vor primi în St. Kitts and Nevis”, a scris românca, potrivit sursei citate.

Români umiliți în timp ce se aflau în croazieră

Turiștii români nu au putut călca în aceste insule / foto: Pixabay
Turiștii români nu au putut călca în aceste insule / foto: Pixabay

Se pare că această situație bizară s-ar fi petrecut din cauza emigranților ilegali care încearcă să pătrundă în Statele Unite. Mai precis, unii români ar folosi această rută pentru a ajunge (ilegal) pe teritoriul american.

„Neoficial, am aflat că unii români au aflat despre o rută prin Caraibe de a intra în USA. Dar, de aici, până să ne interzică pe toți e cale lungă. Și nu vreau să public conversația cu MAE. Pe site-ul MAE încă scrie că, noi, românii, suntem bineveniți și nu avem nevoie de viză. So wrong!

Ca români nu avem ce căuta în Insulele Virgine Britanice, vă zic din pățanie! Am stat în apele teritoriale azi, eu și cei 32 de români umiliți, 24 de ore. Și acum, vasul a plecat! Sper că, mâine, voi fi lăsată să cobor de pe vas”, a mai scris românca.

Cum a reacționat MAE

Internauții au rămas surprinși de situația bizară pe care au întâmpinat-o turiștii români. Un internaut român chiar a comentat că a vizitat Insulele Virgine Britanice în urmă cu 22 de ani, iar atunci, nici măcar nu i-a fost cerut pașaportul.

Între timp, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a luat deja măsuri pentru a afla de ce a fost refuzat accesul românilor pe insulă.

„Consulatul General al României la Londra a întreprins demersuri în regim de urgență pe lângă autoritățile competente din Insulele Virgine Britanice, precum și pe lângă Ministerul Afacerilor Externe britanic (FCDO), în vederea obținerii unor informații relevante cu privire la situația cetățenilor români și a motivelor care au stat la baza nepermiterii intrării pe teritoriul sus-menționat.

Consulatul General al României la Londra monitorizează în permanență evoluția situației fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor, dacă situația o va impune”, au comunicat cei de la MAE.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
parcul liniei jpg
24c513e9 minivacanta de 1 mai si paste 620x413 1 webp
image png
lacul verde resort 7fbfbc original jpg
image png
Abubakar  Tahiru cartea recordurilor jpg
batran confuz istock1 jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
image
actualitate.net
image
actualitate.net