Cel mai mare pericol pentru sănătate la care te expui când zbori cu avionul. O tânără a a fost la un pas să moară: „Regret enorm”

O tânără care a călătorit de la Londra la Adelaide (Australia) a emis un avertisment important despre necesitatea purtării ciorapilor de compresie și a mișcării regulate în timpul zborurilor lungi, după ce a descoperit un cheag de sânge periculos la unul dintre picioarele sale.

Lois Chitticks /: FOTO Tik Tok
Lois Chitticks /: FOTO Tik Tok

Potrivit informațiilor furnizate de Daily Mail Online, aceasta a petrecut aproape întregul zbor, desfășurat pe 31 decembrie și având o durată de 20 de ore, dormind.

Lois Chitticks ar fi putut să moară

Lois Chitticks, în vârstă de 26 de ani, a relatat că, la două zile după zbor, a început să simtă arsuri și umflături la piciorul stâng, care era mai cald și mai iritat decât celălalt. Inițial crezând că este vorba despre o întindere musculară, s-a dovedit că cauza acestor simptome era un cheag de sânge, rezultat din perioada lungă de imobilitate pe care a avut-o în timpul zborului.

Investigațiile ulterioare, inclusiv testul de sânge și ecografia, au confirmat prezența unei tromboze venoase profunde de 4 cm. Lois a aflat că riscul formării cheagurilor de sânge este mai crescut în urma călătoriilor aeriene, din cauza imobilității prelungite și a presiunii atmosferice reduse.

De asemenea, riscul este mai accentuat în cazul celor cu probleme circulatorii, fumătorilor, persoanelor cu istoric familial de tromboze sau celor care iau anumite medicamente.

Secretul stă în mișcarea regulată în timpul zborului

Lois a regretat că nu a urmat sfatul tatălui ei de a se mișca frecvent și de a purta șosete de compresie în timpul zborului. Ea a recunoscut că a rămas aproape nemiscată pe tot parcursul călătoriei, adormind pe scaunul ei de pe culoar, și că acum își pare rău pentru aceasta.

Fiind tânără și sănătoasă, medicii i-au recomandat să aștepte ca cheagul să se dizolve de la sine, dar va trebui să urmeze controale regulate în următoarele două luni. Lois a exprimat îngrijorarea că este predispusă la cheaguri în viitor și că va trebui să poarte șosete de compresie pentru a preveni recurența problemei.

Pentru a avertiza și sensibiliza alții cu privire la această problemă, tânăra a împărtășit experiența ei printr-un videoclip TikTok, care a devenit viral.

Cheagurile de sânge se pot forma și în timpul unei călătorii scurte

Articolul subliniază faptul că pericolul de formare a cheagurilor de sânge nu se limitează doar la zborurile lungi, ci există și în cazul călătoriilor mai scurte cu avionul, mai ales în rândul persoanelor sensibile.

Categorii de persoane cu risc crescut includ obezii, vârstnicii, femeile care iau contraceptive și cei cu tulburări de coagulare a sângelui.

Aceștia sunt sfătuiți să aleagă locuri de pe culoar în avion, să poarte ciorapi de compresie și să se ridice periodic pentru a realiza exerciții recomandate de echipajul de zbor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net