Laptele, periculos pentru sănătate: „Are efect asemenea drogurilor”

Ultima actualizare:

Datorită industriei puternice a lactatelor, laptele de vacă a fost mult timp prezentat drept sursa de bază pentru calciu. Însă, sunt multe voci medicale care spun că lucrurile nu stau deloc așa. Iată de ce spun unii experți că nu ar trebui să mai consumăm acest aliment:

Laptele nu este atât de benefic pentru organism pe cât ai crede. Foto: Click.
Laptele nu este atât de benefic pentru organism pe cât ai crede. Foto: Click.

1. Oase rupte

În ciuda hype-ului, laptele de vacă ne fură de fapt calciu din oase. Proteinele animale produc acid atunci când sunt descompuse, iar calciul este un neutralizator excelent al acidului, așa că... puteți vedea unde se duce. Pentru a neutraliza și a elimina acizii, corpul nostru trebuie să folosească calciul pe care îl conține laptele, precum și o parte din propriile noastre provizii. Așa că, fiecare pahar de lapte pe care îl bem ne scoate calciu din oase. De aceea, studii medicale au relevat că, oamenii care consumă cel mai mult lapte de vacă, au rate semnificativ mai mari de fracturi decât cei care beau puțin sau deloc lapte. Și dacă mănânci cantități mari de brânză? Pe deasupra, adăugați o grămadă de grăsimi saturate, sodiu și colesterol.

2. Cancerul de prostată

Laptele și brânza au fost legate de un risc crescut de a dezvolta cancer de prostată. Dar dietele fără lactate? S-a demonstrat că îi încetinesc progresul.

3. Intoleranță la lactoză

Lactoza din laptele de vacă poate fi dificil de digerat de către oameni, ceea ce duce la greață, crampe, gaze, balonare și diaree. Dificultățile cu digestia lactatelor se pot dezvolta mai târziu în viață și pot duce la agravarea progresivă a simptomelor.

4. Acnee

În mai multe studii, consumul tuturor tipurilor de „produse” lactate a fost legat de o prevalență și severitate crescute a acneei atât la băieți, cât și la fete.

5. Colesterol

O singură porție de lapte poate conține până la 24 mg de colesterol, care dăunează serios inimii. Pe de altă parte, niciun aliment vegetal nu conține colesterol.

6. Cancerul ovarian

Un studiu suedez a arătat că femeile care au consumat patru sau mai multe porții de „produse” lactate în fiecare zi, au de două ori mai multe șanse de a dezvolta cancer ovarian, scriu cei de la peta.org.

Și Anca Alungulesei a fost invitată în cadrul emisiunii la Măruță, de pe Pro TV, unde a vorbit despre efectele nocive pe care le are laptele asupra organismului nostru. „Trebuie să vezi dacă acest produs îți face bine, brânza dă dependență, are efect asemenea drogurilor.  Majoritatea persoanelor care consumă lactate zilnic, dacă își fac analizele, s-ar putea să observe cu surprindere că sunt în deficit de calciu, pentru că corpul îl elimină, atunci când acesta devine prea mult. Laptele este mult mai concentrat în calciu, decât corpul nostru are nevoie", este de părere Anca Alungulesei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Catherine Zeta Jones si Michael jpg
image
image
image
image
image
image
droguri colorate cu loggo jpg
image png
buletin jpg
image png
Verde pentru Biciclete
podul giurgiu ruse jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
vreme furtuna png
image
actualitate.net
image
actualitate.net