Celebrul masterchef, Salt Bae, anchetat de FIFA! În ce ipostază a apărut alături de Mbappe

Ultima actualizare:

Bucătarul turc, Nusret Gokce, adică Salt Bae, pe numele său de scenă, a făcut show total la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar. Mastercheful celebru pentru fripturile generoase și suculente peste care presară sare grunjoasă, lăsând granulele să îi alunece pe antebraț continuă să capitalizeze imaginea fiecărei vedete care îi iese în cale.

Ultima vedetă de pe urma căreia Salt Bae a atras vizualizări și reacții este, aparent, chiar jucătorul francez Kylian Mbappe. Cei doi apar într-un clip care a strâns milioane de vizualizări! „A fost o noapte fabuloasă. E o plăcere să fiu alături de prietenul meu”, spune Mbappe. „Întotdeauna!”, răspunde Salt Bae, care îl și pupă pe obraz.

Fanii fotbalului au fost scandalizați, deși celebrul masterchef este binecunoscut printre vedetele de talie mondială. Ei bine, clipul viralizat prin intermediul unei pagini de Twitter nu este unul nou, fiind filmat în vara anului 2021, când Kylian Mbappe și Karim Benzema au mers la restaurantul de lux al lui Salt Bae, din insula grecească Mykonos. Materialul video a fost „reciclat” și lansat pe net, însă contextul nu este unul întâmplător. Dihonia dintre microbiști și bucătarul turc a apărut după ce Salt Bae s-a plimbat în voie prin tot felul de zone cu acces restricționat, în timpul finalei Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar.

Cu un ecuson VIP al FIFA, mastercheful a abordat pe gazon jucători ai Argentinei, cărora le-a luat din mână Cupa Mondială, pe care a mângâiat-o sau a pupat-o.

Trofeul poate fi atins și ținut doar de un grup select de persoane, care include foști câștigători și șefi de stat”, spune regulamentul FIFA. Așa că o anchetă privind modul în care Salt Bae a ajuns pe teren a fost demarată imediat după ce imaginile au devenit virale. Gianni Infantino, președintele FIFA, s-a dezabonat de la pagina de Instagram a lui Salt Bae, deși cei doi erau prieteni buni. Nu a fost singura reacție, pe 21 decembrie, organizatorii US Open anunțând faptul că lui Salt Bae îi este interzisă participarea la finala US Open, din 2023, din cauza comportamentului său din Qatar.

De altfel, se pare că și FIFA a decis să nu îi mai permită acestuia accesul la Campionatul Mondial din 2026.

După finala din Qatar, Salt Bae l-a deturnat chiar pe Lionel Messi. Deși cei doi se cunosc de mulți ani, Messi a fost deranjat de gestul lui Salt Bae, mai ales de mișcările sale teatrale. Fix aceste mișcări și stil dramatic de manifestare l-au făcut celebru pe Salt Bae, poate mai mult decât preparatele gătite de acesta. Probabil că de aceea a fost deranjat și Lionel Messi, mai ales că este binecunoscut faptul că stilul teatral al lui Salt Bae a pornit ca o bășcălie, dar s-a transformat într-un fenomen.

Salt Bae este, de mulți ani, o vedetă absolută. Însă acest statut nu a fost obținut ușor. Chiar dacă preparatele sale sunt servite de mulți alți chefi turci, Nusret Gokce a știut că pentru a ieși din anonimat are nevoie de un ingredient surpriză. Cum ceea ce gătea el nu reprezenta ceva ieșit din comun pentru bucătăria tradițională turcească, a adăugat un mic spectacol în modul de servire. Spectacolul s-a transformat, ulterior, într-un ritual!

Ceea ce a pornit ca o glumă pe rețelele de socializare a atras atenția unui număr mare de internauți, cărora le lăsa gura apă atunci când îl vedeau pe Salt Bae cum tăia cu încetinitorul bucățile suculente de carne, apoi creștea brusc ritmul, cu o precizie fantastică. Fășiile delicioase erau, apoi, presărate cu granule mari de sare și servite cu mare atenție, direct clientului gurmand. Un moment amuzant a fost vizita legendarului Diego Maradona într-un restaurant de-al lui Salt Bae, și în timp ce mastercheful turc își făcea numărul, starul argentinian îi imita acestuia mișcările teatrale.

Vedetele din întreaga lume i-au luat cu asalt restaurantul din Istanbul, așa că notorietatea s-a transformat într-un brand internațional. De la un local în Istanbul s-a ajuns la un lanț global de restaurante, inclusiv în Qatar, unde a avut loc Campionatul Mondial de Fotbal din 2022.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net