1.000 de pisici au fost salvate înainte de a fi tăiate la un abator. Urmau să fie vândute drept carne de porc sau oaie

Ultima actualizare:

Aproximativ 1.000 de pisici au fost salvate zilele trecute de polițiștii chinezi dintr-un camion care se îndrepta spre un abator, a informat presa chineză care vorbește despre comerțul ilicit cu carne de felină vândută sub formă de carne de porc sau oaie. Există mari îngrijorări pe de o parte a activiștilor privind protecția animalelor, pe de altă parte privind siguranța alimentelor proaspete, relatează CNN.

pisica par freepik png

Carnea de pisică, vândută sub formă de frigărui de porc

Acționând la informația activiștilor pentru animale la începutul acestei luni, ofițerii din Zhangjiagang, în provincia estică chineză Jiangsu, au interceptat un vehicul folosit pentru a colecta și transporta pisici capturate, potrivit publicației de știri afiliate statului chinez The Paper.

Dacă nu se intervenea, cele peste 1000 de pisici ar fi fost probabil sacrificate, iar carnea expediată spre sudul țării pentru a fi ambalată apoi vândută sub formă de frigărui de porc și miel, precum și cârnați, se arată în raport, scrie CNN

De atunci, poliția și autoritățile agricole au trimis pisicile la un adăpost din apropiere, a spus The Paper, după ce a dejucat un complot care ar fi putut aduce până la 20.500 de dolari.

Pisicile, capturate și băgate în cutii din lemn

Raportul nu menționa dacă au fost efectuate arestări și nici dacă pisicile erau fără stăpân sau animale de companie.

Ziarul a raportat că activiștii pentru animale au observat pentru prima dată un număr mare de cutii de lemn bătute în cuie care transportau multe pisici lângă un cimitir.

Ei au patrulat pe străzi timp de șase zile și când camionul a început să transporte pisicile la abator, au intervenit și au chemat poliția, se arată în raport.

Un activist citat de instituție a spus că 500 de grame de carne de pisică se vând cu circa 4 dolari, dar pretinzând că este carne de porc sau oaie.

Fiecare pisică cântărește aproximativ patru până la cinci kilograme după ce este procesată.

Unii oameni vor face tot ce este necesar pentru că este profitabil”, a declarat un activist 

Protecție mai mare asupra comerțuluui online

Raportul a declanșat un nou val de îngrijorare cu privire la drepturile animalelor și siguranța alimentelor pe rețelele sociale chineze, mulți cerând un control mai mare din partea autorităților.

Un scandal alimentar recent care a devenit viral se referă la un cap de șobolan găsit la o masă servită într-o școală.

Deși China are legi care să reglementeze și să protejeze animalele, nu există o lege generală care să vizeze cruzimea față de animalele de companie, câinii și pisicile fără stăpân.

„Animalele nu au drepturi și nu există nicio garanție pentru siguranța alimentelor”, a scris unul dintre sutele de utilizatori care au intervenit în cea mai recentă dezbatere.

Subiectul a fost vizionat de cinci milioane de ori doar duminică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net