Cine e românul dispărut în tragedia din Grecia. Familia, mesaj disperat: ,,Vă rog din tot sufletul meu să-mi scrieți"

Ultima actualizare:

Ionuț, un român care este de negăsit după catastrofa feroviară cu 57 de morţi din Grecia, este căutat de autorități. Familia lui se teme că îl va găsi pe lista decedaţilor, scrie adevărul.ro.

image

Românul dat dispărut în tragedia feroviară este un tânăr care se dusese la Atena să dea examen auto şi avea bilet de întoarcere la Salonic în trenul morţii. Familia nu ştie nimic de soarta lui şi a postat, disperată, pe un grup de Facebook al românilor din republica Elenă.

 "Acest copil a dispărut de marți seara în accidentul din Larissa, dacă știe cineva ceva vă rog să contactați 6948181910 Nikos sau 6981870262 IOANNIS", se arată în mesajul postat pe Facebook.

De asemenea, una din mătușile tânărului a făcut povestea publică și în presă, în speranța că nepotul ei va fi găsit. Mătușa sa susține că se afla în trenul de pasageri care s-a lovit cu un marfar. "L-a văzut cineva pe acest copil, după accidentul de tren? Vă rog din tot sufletul meu, dacă știți ceva sau l-aţi văzut, să-mi scrieți", se arată în alt mesaj postat pe Facebook.

Din cauza exploziei şi a incendiului violent care a cuprins trenul de călători, victimele sunt greu de identificat. Rudele şi prietenii celor care erau în garnitura morţii pun fotografiile celor dragi pe reţelele sociale, în speranţa că supravieţuitorii îi vor recunoaşte şi le vor da veşti despre ei. 

Drama a scos oamenii în stradă. La Atena, demonstranţii au aruncat cu pietre în birourile companiei care se ocupă de întreţinerea căilor ferate din Grecia.

Ce spun autoritățile

Consulatul General al României la Salonic a fost notificat, prin intermediul telefonului de urgenţă, de către o persoană din comunitatea românească cu privire la posibila dispariţie a unui cetăţean român, despre care se presupune că ar fi una dintre victimele accidentului feroviar.

Reprezentanţii consulatului au efectuat în regim de urgenţă demersuri pe lângă autorităţile locale de poliţie din zonă din oraşele Larisa, Tempe, Katerini şi Salonic, precum şi la unităţile medicale unde sunt internate persoanele rănite, pentru a verifica informaţia referitoare la existenţa unui cetăţean român printre victime.

Cauza celei mai mari tragedii feroviare din Grecia

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a declarat, miercuri, că accidentul feroviar, care a provocat zeci de morți și răniți, a avut loc din cauza „unei erori umane tragice”.

Reamintim că un tren cu pasageri, care făcea legătura între Atena și Salonic, s-a ciocnit cu un marfar, în noaptea de marți spre miercuri. ,,Este cel mai grav accident feroviar pe care l-a cunoscut Grecia vreodată”, au spus autoritățile.

Bilanțul victimelor accidentului feroviar petrecut în Grecia a crescut la 57 de morți. În continuare există și persoane dispărute. 

Citește continuarea articolului pe adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net