Cine sunt asasinii trimiși să îl ucidă pe Volodimir Zelenski? Sunt căliți în lupta de gherilă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Departamentul de Stat al Statelor Unite a avertizat vineri dimineața că Zelenski, în vârstă de 44 de ani, este principala țintă a agresiunii rusești. Informația a fost confirmată ulterior chiar de ținta numărul unu, care a ținut un discurs din buncărul prezidențial din Kiev și l-a invitat pe omologul său de la Kremlin la negocieri.

Volodimir Zelenski a spus că știe că e ținta numărul unu a Kremlinului - foto EPA-EFE
Volodimir Zelenski a spus că știe că e ținta numărul unu a Kremlinului - foto EPA-EFE

”Eu sunt ținta numărul unu a agresiunii rusești și familia mea este pe locul doi”, a spus Zelenski. Conform Daily Mail, pe teritoriul Kievului s-au infiltrat deja asasinii care trebuie să execute brutal mai mulți politicieni.

Cine sunt asasinii trimiși în Kiev?

Asasinii sunt luptători ceceni dintr-o trupă fidelă Kremlinului și s-au auto-numit ”vânători” după ce au primit un set de fotografii cu oficialii ucraineni pe care trebuie să îi ucidă, livrat direct de la Moscova. Lista oficialilor a fost creată special de către Comitetul de Investigații Criminale al Rusiei care îi acuză pe politicienii ucraineni de ”crime”. Misiunea de a-l asasina pe Zelenski a fost dat trupei cecene după ce liderul acestora, Ramzan Kadîrov, 45 de ani, apropiat de-al lui Putin, a vizitat trupele cecene dizlocate în Ucraina.

Putin a ordonat de-nazificarea Ucrainei

Asasinii care au primit misiunea de lichidare a președintelui fac parte dintr-un batalion al Serviciului Național Federal, din Cecenia. Ei au fost surprinși în timp ce își făceau rugăciunea dinaintea războiului și, conform informațiilor prezentate de Daily Mail, au primit acte de identitate false, haine de civili și indicații precise cu adresele la care locuiesc ”țintele lor”.

Cecenii l-au ajutat pe Putin să ajungă la putere

Luptătorii ceceni fac o rugăciune înainte de a pleca la război - foto Twitter
Luptătorii ceceni fac o rugăciune înainte de a pleca la război - foto Twitter

În 1999, Ahmad Kadîrov a trecut de partea rușilor și a fost numit liderul recunoscut de Moscova al Ceceniei. Atunci un grup dizident de ceceni condus de Șamil Basaiev și alcătuit din 600 de luptători ceceni, daghestanezi și arabi au întreprins o incursiune în Daghestan și au preluat fără luptă mai multe state. Invidentul a dus la demisia premierului rus Serghei Stepașin care a fost înlocuit cu Vladimir Putin.

O afacere murdară a serviciilor secrete rusești

În septembrie 1999, după ce cei 600 de luptători au fost uciși de armata rusă, patru bombe pe bază de hexogen au fost plasate în blocuri de locuințe din Buinaksk, din Daghestan, în Moscova și Volgorodsk, din Rusia. Exploziile au ucis sute de civili. O a cincea bombă nu a mai apucat să fie detonată după ce un grup de locatari i-a surprins pe cei doi colaboratori ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei în timp ce o montau. Deși au fost arestați de poliție, ancheta împotriva celor doi agenți ai serviciilor secrete ruse a fost suspendată și guvernul condus de Putin a dat vina pe ceceni. Războiul civil din Cecenia a început în 2000 și continuă până în prezent.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net