Clipe de groază în Slovacia! Premierul Robert Fico a fost împușcat și este în stare gravă

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat în orașul Handlová, în timpul unei ședințe de guvern, conform relatărilor presei slovace. După incident, Fico a fost transportat de urgență la spital.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Sursa: captură video
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Sursa: captură video

ACTUALIZARE 16:29: Parlamentul de la Bratislava urmează să se întrunească într-o ședință de urgență. Conform ultimelor informații, Fico a fost împușcat în piept și în abdomen, fiind transportat cu elicopterul la spital, așa cum au confirmat serviciile slovace de urgență.

ACTUALIZARE 16:19: Presa slovacă informează că Fico a fost lovit de cel puțin două gloanțe. Ministerul de Interne a confirmat că incidentul a fost o tentativă de asasinat.

Prima reacție a președintei Slovaciei

Președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, a condamnat ferm atacul asupra lui Fico. „Sunt șocată. Îi doresc lui Robert Fico multă putere în acest moment critic pentru a se însănătoși,” a declarat ea.

Fico trebuia să participe la o ședință de guvern desfășurată la un centru cultural din Handlová. Un reporter al publicației Denník N a relatat că a auzit mai multe focuri de armă și a văzut ofițerii de securitate ridicându-l pe Fico de pe jos și ducându-l rapid într-o mașină.

Potrivit martorilor, Fico s-a apropiat de oamenii adunați în fața centrului cultural pentru a-i saluta, când s-au auzit mai multe focuri de armă, după care a căzut la pământ.

Atacatorul a fost reținut de poliție

Presupusul atacator a fost reținut de poliție, iar zona a fost izolată. Clădirea culturală unde urma să aibă loc ședința a fost evacuată.

„Sunt șocat și îngrozit de împușcarea premierului Robert Fico în Handlová," a declarat Michal Šimečka, reprezentant al opoziției (Slovacia Progresistă). "Condamnăm fără echivoc și cu fermitate orice formă de violență," a adăugat el.

Parlamentul și-a anulat ședința planificată, iar liderii grupurilor parlamentare urmează să se întâlnească pentru a decide următoarele acțiuni ale instituției.

În cazul vacantării postului de premier, unul dintre cei patru vicepremieri va prelua această funcție.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net