Companiile aeriene, pusă în fața unui pericol fără precedent! Milioane de oameni ar putea fi afectați

Boeing a emis o recomandare către companiile aeriene pentru a inspecta noile avioane 737 MAX, din cauza unei posibile probleme cu un șurub în sistemul de control al direcției, conform Administrației Federale a Aviației (FAA), a relatat Reuters.

image

Această acțiune a venit după ce un operator internațional a constatat lipsa unei piulițe la un șurub în timpul unei întrețineri de rutină a unui mecanism de control al cârmei, a confirmat FAA.

De asemenea, Boeing a identificat o altă aeronavă nelivrată care avea o piuliță insuficient strânsă în aceeași zonă, conform agenției. Compania a declarat: „Problema detectată a fost remediată pe acel avion. Ca măsură de precauție, recomandăm operatorilor să-și inspecteze avioanele 737 MAX și să ne raporteze orice descoperiri. Am informat atât FAA, cât și clienții noștri și vom menține o comunicare constantă cu privire la evoluția situației.”

Când se fac în general inspecțiile 

Inspețiile presupun înlăturarea unui panou de acces și confirmarea corectitudinii instalării hardware-ului, a precizat Boeing. Procesul ar trebui să dureze aproximativ două ore, iar Boeing efectuează astfel de inspecții la aeronavele 737 MAX înainte de a le livra clienților.

„FAA va rămâne în contact cu Boeing și cu companiile aeriene pe durata inspecțiilor”, a subliniat agenția, solicitând companiilor aeriene să ofere informații despre eventualele probleme anterioare cu piese slăbite și să estimeze durata necesară pentru finalizarea acestor inspecții.

În altă ordine de idei, au fost raportate probleme semnificative de fabricație și în cazul avioanelor militare. Recent, New York Times a evidențiat că Boeing a înregistrat neglijențe în procesul de producție, inclusiv în alte linii de asamblare.

Acest lucru a condus la o oprire temporară a procesului de acceptare a unui lot de noi avioane cisternă KC-46 de către Forțele Aeriene Americane în luna martie.

Inspectorii militari au descoperit unelte, șuruburi și chiar resturi abandonate în compartimente ale aeronavelor, o situație considerată inacceptabilă de oficialii Forțelor Aeriene Americane.

Un reprezentant militar american citat de New York Times a declarat: „Aceste obiecte abandonate ar putea cauza probleme de securitate”. Conform acelorași surse, într-un alt caz, personalul a găsit o scară și un set de lumini de lucru lăsate în coada avionului, în apropierea mecanismelor stabilizatorului orizontal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Femeie bolnava in pat - eutanasiere - ingrijire FOTO Shutterstock
NATO Joint Warfare Centre jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
supermarket 5202138 1280 jpg
aeroport cluj pixabay jpg
vreme jpg
image png
femeie cu troler in aeroport jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net