Companiile se retrag din Rusia. Volkswagen a oprit producția pe teritoriul rus

#Război Ucraina-Rusia

Compania de autovehicule Volkswagen a anunțat că și-a oprit producția de autovehicule în Rusia, în contextul invadării Ucrainei.

image

Compania a transmis prin intermediul unui comunicat că sistează activitatea fabricilor din Kaluga şi Niznîi Novgorod. Printre altele, Volkswagen a declarat că exportul de vehicule către Rusia va fi oprită până la noi reglementări.

„Odată cu întreruperea extinsă a activităţilor de afaceri din Rusia, consiliul de conducere al grupului suportă consecinţele situaţiei generale, care este caracterizată de o incertitudine puternică”, a transmis compania Volkswagen, potrivit Adevărul.ro

Ce companii au mai renunțat la Rusia?

Printre alți producători auto ce au decis să-și schimbe activitatea din Federația Rusă se numără și Mercedes-Benz, BMW, Volvo, MAN, aceștia transmițând că au decis să oprească exporturile către teritoriul rus și, de asemenea, să închețe producția din Rusia.

De asemenea, se pare că și Suzuki, Scania, Mazda, Honda și General Motors, care include divizii precum Ford, Opel sau Chevrolet, au decis să suspende livrările de autovehicule către Federația Rusă.

Piața rusească a suferit lovituri din toate domeniile, de la gaming, la servicii bancare importante. 

De exemplu, Twitter și Facebook au început să nu mai funcționeze pe teritoriul Rusiei, iar mai multe bănci rusești devin inoperabile. Pe lângă aceasta, se pare că moneda Euro nu va mai putea fi achiziționată în cadrul economiei rusești. 

Din domeniul cinematografiei, Walt Disney, Warner Bros. şi Paramount Pictures au suspendat proiecțiile pentru filmele lor pe teritoriul Rusiei.

De departe, una dintre cele mai mari probleme pe care cetățenii ruși le-au întâlnit, după ce sancțiunile impuse de Uniunea Europeană și companiile internaționale, are în vedere sistemul de plăți cu cardul și cu telefonul - Google Play, Apple Pay și Samsung Pay devenind inutilizabile de către cetățenii ce doreau, de exemplu, să folosească metroul din Moscova.

Până acum, economia Rusiei a suferit lovituri foarte puternice. La momentul actual, valorea unei ruble rusești să află la cotația de 0,041 RON. De asemenea, multe companii mari din Rusia au fost lovite de sancțiunile UE, Gazprom fiind printre cele mai afectate.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Nikolai Patruşev foto twitter
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
printesa margaret colaj captura video jpg
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net