Covovax, cel mai nou vaccin anti-Covid aprobat de OMS. E complet diferit

Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii (OMS) a aprobat vineri vaccinul indian Covovax. Acest nou vaccin anti-Covid este produs sub licen╚Ť─â de la un produc─âtor farmaceutic american ╚Öi utilizeaz─â o tehnologie diferit─â de cea folosit─â pentru vaccinurile deja autorizate.

image
OMS sper─â c─â aprobarea vaccinului Covovax va facilita accesul ╚Ť─ârilor s─ârace la imunizare

Vaccinul Covovax, aprobat ├«n procedur─â de urgen╚Ť─â, ar trebui s─â faciliteze accesul la vaccinare ├«n ╚Ť─ârile s─ârace, care ├«nregistreaz─â o rat─â de vaccinare foarte sc─âzut─â ├«n acest moment.

Acest vaccin anti-Covid ÔÇ×este produs de Serum Institute of India sub licen╚Ť─â de la compania american─â Novovax ╚Öi face parte din portofoliul Covax (sistemul interna╚Ťional de distribu╚Ťie a vaccinurilor anti-Covid, NDLR), ceea ce va face posibil─â intensificarea eforturilor de imunizare a mai multor persoane din ╚Ť─ârile cu venituri miciÔÇŁ, a transmis OMS ├«ntr-un comunicat citat de AFP, potrivit Hotnews.ro.

OMS vrea s─â vaccineze 40% din popula╚Ťia tuturor ╚Ť─ârilor p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului

Reprezentan╚Ťii OMS insist─â asupra faptului c─â vaccinarea r─âm├óne una dintre cele mai eficiente metode de protec╚Ťie ├«mpotriva formelor severe ╚Öi a decesului cauzat de SARS-COV-2, ├«n ciuda apari╚Ťiei unor noi variante.

Aprobarea vaccinului Covovax ÔÇ×ar trebui s─â faciliteze accesul ╚Ť─ârilor s─ârace la vaccinuri, dintre care 41 ├«nc─â nu au reu╚Öit s─â vaccineze 10% din popula╚Ťia lor, ├«n timp ce 98% ╚Ť─âri ├«nc─â nu au ajuns la 40%ÔÇŁ, a subliniat dr. Mariangela Simao, responsabil─â cu accesul la medicamente la OMS.

40% din popula╚Ťia lumii vaccinat─â ├«mpotriva Covid-19 reprezint─â obiectivul stabilit OMS p├ón─â la sf├ór╚Öitul anului.

Vaccinul indian Covovax necesită două doze și poate fi păstrat la temperaturi de 2 până la 8 °, ca în frigiderele comerciale.

Vaccinul Covovax utilizeaz─â o tehnologie diferit─â de cea folosit─â pentru vaccinurile deja autorizate pe scar─â larg─â ├«n lume. Este un a╚Öa-numit vaccin ÔÇ×subunitarÔÇŁ, bazat pe proteine care declan╚Öeaz─â un r─âspuns imun, f─âr─â viru╚Öi.

Comitetul de exper╚Ťi al OMS pentru imunizare nu a elaborat ├«nc─â grupele de v├órst─â pentru care este recomandat vaccinul.

Margherita jpg
1 bruce willis jpg jpeg
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
291827675 143680388282143 2329072573907553322 n jpg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image png
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 19 august sfantul andrei stratilat si credinciosii sai soldati 2593 la numar fresca la manastirea sucevita jpeg
Lacul Morii jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg