Cum fac faţă turiştii români scumpirilor din Grecia

Românii continuă să fie atraşi de Grecia ca de un magnet, iar începând cu 1 mai tot mai mulţi turişti aleg această destinaţie. Preţurile au crescut, aşa că românii trebuie să scoată mai mulţi bani din buzunar, scrie adevărul.ro.

Grecia este una dintre cele mai populare destinaţii
Grecia este una dintre cele mai populare destinaţii

Tot mai mulţi români aleg să-şi petreacă vacanţele în Grecia, iar pe reţelele sociale au apărut în ultimii ani numeroase grupri dedicate turismului în această ţară. Unul dintre acestea este Facebook Forum Grecia, unde mii de români dezbat diverse probleme, iar cea a scumpirilor de pe litoralul elen nu putea lipsi. În aceste postări se discută despre preţuri, iar unii dintre membrii grupului vin cu sfaturi şi informaţii utile pentru ceilalţi.

Sfaturi utile de la cei cu experienţă

Într-o postare publicată în acest grup, românii au dezbătut preţurile afişate de restaurantele greceşti, care, spun ei, au crescut, dar au oferit şi o serie de sfaturi utile pentru a alege cel mai bun loc pentru a lua masa.

Noul val de scumpiri din Grecia nu pare a afecta turiştii români
Noul val de scumpiri din Grecia nu pare a afecta turiştii români

„Având în vedere creşterea spectaculoasă a preţurilor la alimente şi carburanţi nu mai putem compara cu anul trecut. Contează mult unde alegeţi să mâncaţi. În Paralia Katerini, preţurile au fost decente (mult mai mici decât în România)”, e observaţia unui turist român.  

Citeşte şi: Să înceapă distracția! Plajele de pe litoral, gata să primească turiști

„Mâncăm greceşte. Adică am învăţat să împărţim. Un peşte mai mare împărţit la două persoane e mult mai bun decât doi peşti mai mici, fiecare la aceleaşi 2 persoane şi s-ar putea să fie şi mai ieftin. Comandăm două feluri de mâncare şi le mâncăm împreună, nu fiecare cu porţia lui. Sau, varianta cea mai bună, comandăm 3-4 meze, fără «fel principal», şi le împărţim. La sfârşit suntem mai sătui decât fiecare cu porţie unică şi mai încântaţi că am încercat mai multe. 1 fel de meze rar depăşeste 7-8 euro”, a spus cineva.

«Mai departe de plajă, preţurile sunt rezonabile»

De Paşte, o masă în patru cu feluri principale, băuturi, cafea, două antreuri şi desertul din partea casei 60 de euro”, a povestit altcineva. „Depinde ce mâncaţi, ce beţi. Peşte, carne... La tavernă, dacă mâncaţi carne (frigărui, pui, porc) şi salată, suc, vin, cam 15 euro de persoană. Peştele este puţin mai scump”, a fost o altă opinie.  

Turiştii spun că mâncarea nu este chiar atât de scumpă
Turiştii spun că mâncarea nu este chiar atât de scumpă

„10-13 euro media de persoană, cam acolo se învârte preţul, sunt şi excepţii bineînţeles şi în plus, şi în minus”, a adăugat un membru al forumului, iar altcineva a venit cu un sfat: „Dacă mergeţi la restaurantele din frontul cel mai îndepărtat de plajă, acolo unde este plin de greci, preţurile sunt rezonabile! Nu ştiu ce înseamnă o masă de patru persoane? Pâinea şi ardeiul iute sunt destul de scumpe! Dacă nu mâncaţi pâine şi nu doriţi nici apă, pentru că o să consumaţi alte tipuri de băuturi, le refuzaţi din start pentru că le veţi găsi pe nota de plată.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard și Alejandra Gere, GettyImages (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
WhatsApp Image 2024 11 21 at 22 31 59 jpeg
23adbb27 d661 4add b171 ecdb61862362 jpeg
podul de piatra baile herculane jpg
Iosif Stalin citind ziarul (© Wikimedia Commons)
Întâlnire între Ion Antonescu și Adolf Hitler la Munchen, 1941 FOTO Profimedia jpg
Carlo Acutis 1, foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net