Cum s-a salvat în ultimul moment un bărbat înainte ca avionul din Brazilia să se prăbușească. „Îmi tremură picioarele, numai Dumnezeu știe cum mă simt”

După cum știm, un tragic accident aviatic s-a produs vineri, 9 august 2024, în Sao Paulo, Brazilia, când un avion de pasageri s-a prăbușit în localitatea Vinhedo. Din cei 61 de pasageri prezenți la bord, nu a supraviețuit nimeni, conform potrivit CNN. Cu toate acestea un grup de oameni care trebuia să se afle în avion a reușit să se salveze în ultimul moment. Aceștia au povestit îngroziți cum au scăpat cu viață.

avion jpg

Cum s-a salvat în ultimul moment un bărbat înainte ca avionul din Brazilia să se prăbușească

Avionul implicat, un ATR-72 operat de Voepass Linhas Aéreas, efectua un zbor intern între Cascavel, în statul Parana, și Guarulhos, în Sao Paulo. Autoritățile locale au precizat că aeronava s-a prăbușit lângă o locuință, dar, din fericire, nimeni din zona respectivă nu a fost rănit. Secretarul pentru securitate din Vinhedo, Osmir Cruz, a confirmat că nu au existat victime printre locuitorii din localitate.

Într-un discurs public, președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a vorbit despre această tragedie, și a cerut oamenilor să țină un minut de reculegere în onoarea victimelor și subliniind că toți cei aflați la bord și-au pierdut viața.

Aş dori ca toată lumea să se ridice în picioare pentru a putea păstra un minut de reculegere, deoarece un avion tocmai s-a prăbuşit în oraşul Vinhedo, în São Paulo, cu 58 de pasageri şi 4 membri ai echipajului şi se pare că toţi au murit", a spus președintele, într-o declarație înregistrată, distribuită pe rețeaua socială X.

Imaginile șocante cu momentul prăbușirii s-au răspândit rapid pe rețelele de socializare. Vedem că în urma impactului cu solul, aeronava a luat foc, iar un fum gros a acoperit întreaga zonă. Până în acest moment nu s-a stabilit oficial cauza tragediei, dar specialiștii oferă câteva variante.

În acel moment, avionul traversa o zonă cu givraj sever, iar controlorii de trafic aerian îi avertizau pe piloți. Acest tip de problemă poate încetini avionul și cauza desprinderea fluxului de pe aripă”, a declarat James Rojas Waterhouse, specialist în inginerie aeronautică.

Cum s-a salvat un grup care trebuia să fie în avion

Culmea, mai mulți pasageri au reușit să scape de tragicul eveniment în care ar fi putut deveni și ei victime. Potrivit declarațiilor pentru CNN, acești pasageri au ajuns la o poartă de îmbarcare greșită, iar un bărbat a declarat pentru Globo că aproximativ 10 persoane au ratat zborul înainte ca aeronava să decoleze.

Mi-au spus: 'Domnule, nu vă urcați în acest avion pentru că am depășit deja limita de îmbarcare'. Chiar i-am presat un pic. 'Domnule, urcați-mă în avionul ăsta, trebuie să plec', iar el mi-a spus: 'Nu se poate, ceea ce pot face este să vă reprogramez zborul'”, a povestit bărbatul, adăugând că după ce a aflat că avionul s-a prăbușit a simțit o imensă ușurare: „Îmi tremură picioarele; numai Dumnezeu știe cum mă simt. Slavă Domnului că nu ne-am urcat în acel avion!”, conform CNN.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image png
Calatori evacuati metrou tineretului jpg
anaf site jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net