VIDEO Cutremur declanșat de săriturile fanilor la un concert al cântăreței Taylor Swift. ”O energia masivă aruncată în pământ”

Ultima actualizare:

Un cutremur cu totul ieșit din comun a avut loc în timpul unui concert al cântăreței Taylor Swift. Fanii, extrem de numeroși, adunați pe stadionul Lumen Field au dansat și au sărit continuu pe piesele vedetei astfel că la un moment s-a declanșat un seism local. Experții au explicat fenomenul.

image

Spectacolele pe care Taylor Swift le-a avut la Seattle la 22 şi 23 iulie, în cadrul turneului său „Eras”, au generat o activitate seismică echivalentă cu un cutremur de magnitudine 2,3, potrivit seismologului Jackie Caplan-Auerbach.

Concertul a bătut recordul trupeui U2: peste 70.000 de fani

Cele două spectacole ale lui Taylor Swift de la Seatle au fost „sold out”. La show-ul de sâmbătă au venit 72.171 de fani, doborând recordul de 70.000 stabilit de U2 în 2011.

Turneul Eras al lui Taylor Swift este unul dintre cele mai scumpe din istorie, costând peste 100 de milioane de dolari.

Faptul că în timpul concertelor se poate înregistra activitate seismică nu este cu totul nou. S-a mai întâmplat la un concert Foo Fighters din 2011 în Noua Zeelandă la care au participat 50.000 de fani şi la un concert al lui Garth Brooks din 2022 la Universitatea din Baton Rouge. Dar amploarea activității seismice nu a fost furnizată de la acele concerte.

„Energia masivă aruncată în pământ a generat activitatea seismică”

Am luat datele din ambele nopţi ale concertului şi am observat rapid că erau în mod clar aceleaşi tipare de semnale”, a declarat pentru CNN Jackie Caplan-Auerbach, profesor de geologie la Universitatea Western Washington.

Momentul de la concertul lui Taylor Swift este comparat cu celebrul „Cutremur al Bestiei” din 2011, când fanii Seattle Seahawks au erupt de bucurie după ce apărătorul Marshawn „Beast Mode” Lynch a marcat un touchdown într-un meci de fotbal american împotriva New Orleans Saints.

„Durata zguduiturii a fost de două ori mai mare decât cea în cazul Beast Quake, deci au dublat performanţa”, a arătat ea.

Activitatea seismică după ce au înscris Seahawks a durat doar o clipă, a spus Caplan-Auerbach, în timp ce dansul, ovaţiile de la concert şi muzica din ambele nopţi au însemnat aproximativ 10 ore de date, altfel spus energie masivă aruncată în pământ, ceea ce a generat activitatea seismică.

Concertele lui Taylor Swift de la Seattle au fost printre ultimele ale etapei din SUA a turneului „Eras”, primul ei turneu în cinci ani. Urmează spectacolele din California, iar partea internaţională a turneului începe pe 24 august în Mexico City.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net