De ce se plimbă Regina cu o pungă de făină pe cap, prin Palat! Motivul este neașteptat

10 ianuarie 2022

Puțini știau asta! Un detaliu inedit a ieșit la iveală, din culisele Palatului Buckingham. Se pare că monarhul face o serie de exerciții care pot părea amuzante, pentru a se pregătii de evenimente importante. Coroana este grea, astfel că Regina Elisabeta a II-a are nevoie de antrenament pentru a putea face față.

article img
Regina Elisabeta face un exercițiu inedit pentru a putea purta coroana Foto: Getty Images

Nu, nu este o glumă! Regina, în vârstă de 94 de ani, se antrenează să-și poarte coroanele grele punând în echilibru pungă cu făină de aceeași greutate pe cap atunci când nu poate folosi coroana pentru a exersa pentru ceremonii.

Regina își poartă coroana foarte rar. Această ocazii speciale sunt rezervate pentru întâlniri de stat.

Dar poate o priveliște și mai rară ar fi monarhul iubit al Marii Britanii care se pimbă cu o pungă grea de făină pe cap - ceea ce se pare că se poate întâmpla în Palat, scrie tabloidul britanic The Sun.

Regina are două coroane

stanga
dreapta
article img
article img
article img
article img
article img
article img

Foto: Getty Images

Regina folosește în principal doar două coroane: faimoasa Coroana Sf. Eduard, pe care Regina a purtat-o ​​doar la încoronarea ei și Coroana Imperială a Statului, care este folosită în fiecare an pentru Deschiderea Statului Parlamentului.

Ambele coroane sunt aproape întotdeauna expuse public în Casa de Bijuterii a Turnului Londrei, dar Coroana Statului Imperial este adusă Reginei de câteva ori în fiecare an, astfel încât să poată exersa purtarea ei la deschiderea de stat a Parlamentului.

Se știe că îi place să exerseze mersul cu coroana grea înainte de a apărea în fața camerelor de filmat – dar un fapt mai puțin cunoscut este că aceste coroane nu pot fi întotdeauna aduse Reginei oricând dorește.

Deci, atunci când nu este disponibil, se pare că Regina se antrenează pentru ceremonie cu o pungă de făină de aceeași greutate pe cap

Când a vorbit cu Alistair Bruce în documentarul BBC „The Coronation”, regina a mărturisit sincer că îi este greu uneori să facă anumite lucruri, în timp ce poartă coroana. 

Descriind coroana ca fiind „nepotrivită”, Regina a spus: „Nu poți privi în jos pentru a citi discursul, trebuie să ridici foaia. Pentru că dacă ai face-o, ți s-ar rupe gâtul - ar cădea coaroana."