Descoperire uimitoare în Grota Albastră, cea mai frumoasă din lume. A fost piscina privată a împăratului Tiberius

Ultima actualizare:

Fascinanta Grota Albastră este o peșteră marină de pe coasta insulei Capri, renumită pentru apa albastră strălucitoare. Lumina soarelui, care trece printr-o cavitate subacvatică și strălucește prin apă, creează o reflexie albastră superbă care luminează întreaga grota. Peștera a fost admirată timp de secole, de la romani la italienii de astăzi. Azi a devenit un loc vizitat de oamenii din întreaga lume curioși să îi vadă frumusețea și să îi afle istoria. Se spune că a fost locul de înot personal al lui Tiberius, cel de-al doilea împărat roman care a domnit între anii 14 și 37 d.Hr. Trei statui au fost descoperite pe fundul mării, iar recent a fost scos la suprafață un bloc lucrat manual pe care cercetătorii îl studiază acum, relatează Heritage Daily.

Grota Albastră a fost piscina privată a împăratului Tiberius

image

Grota măsoară 60 de metri lungime și 25 de metri lățime, iar adâncimea sa maximă este de 150 de metri. Intrarea are doi metri lățime și aproximativ un metru înălțime în timpul valului scăzut, permițând accesul în siguranță doar când mareele sunt scăzute și marea este calmă.

În antichitate, grota a servit drept loc de înot privat al împăratului Tiberius, care a domnit între 14 și 37 d.Hr.. El a comandat construirea unui nimfeu imperial în peșteră, (un monument dedicat nimfelor) împodobit cu diverse statui, inclusiv reprezentări ale zeilor romani.

Săpăturile subacvatice din anii 1960 au găsit trei statui ale zeilor marii romani, Neptun și Triton, care sunt acum expuse la un muzeu din Anacapri. De asemenea, șapte baze de statui au fost recuperate de pe podeaua grotei în 2009.

Nimfeul este, de asemenea, legat de Villa di Gradola, situată direct deasupra Grotei Albastre. Se crede că această vilă este una dintre cele douăsprezece vile ale lui Tiberius de pe insulă, după cum a documentat istoricul roman Tacitus.

Cercetătorii din Napoli studiază noua descoperire

Sondajele subacvatice recente, realizate sub supravegherea autorităților din Napoli, au dus la descoperirea unui bloc de piatră prelucrat scufundat, care se sprijină pe fundul mării în Grota Albastră.

Într-un anunț de presă al Superintendenței pentru Arheologie, Arte Plastice și Peisaj pentru Zona Metropolitană din Napoli, arheologii au anunțat că au identificat un bloc de piatră lucrat la o adâncime de 3 metri sub suprafața apei, sugerat a fi un mobilier sculptural al nimfeului imperial.

Folosind baloane, scafandrii au manevrat cu atenție blocul de piatră prin deschiderea peșterii, care a fost trimisă în portul Capri pentru studii ulterioare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
azienda agricola 1200 690x362 jpg
gradina jpg
Krystyna Skarbek jpg
daci romani jpg
a82e43f1 1ab0 4e3a 9d51 cce0fc6e21b7 jpg
casa franta 1 euro facebook jpg
Lukasz Szpunar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net