Dezastru aviatic! Doi piloți au murit, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit

Ultima actualizare:

Rusia a mai pierdut un elicopter de atac. Astăzi, 12 mai, în jurul orei 15.40, ora Moscovei, în timpul unui zbor de antrenament, un elicopter Mi-28 al armatei ruse s-a prăbuşit în Crimeea anexată, provocând moartea celor doi piloţi ai săi.

Un elicopter militar rusesc Mi-28 s-a prăbuşit în Crimeea / Foto: Freepik
Un elicopter militar rusesc Mi-28 s-a prăbuşit în Crimeea / Foto: Freepik

„Astăzi, în timpul unui zbor de antrenament planificat în districtul Djankoi, în Crimeea, un elicopter Mi-28 s-a prăbuşit. Cei doi piloţi au murit. Cauza preliminară este o defecţiune tehnică”, a declarat Ministerul rus al Apărării, relatează. De asemenea, acesta a menționat că nu a existat muniție la bord și a precizat că, „nu există pagube la sol”.

Accidentul aviatic a avut loc în jurul orei 15.42: „Pe 12 mai 2023, la ora 15:42, ora Moscovei, în timpul unui zbor de antrenament planificat în districtul Dzhankoy din Republica Crimeea, un elicopter Mi-28 s-a prăbușit. Zborul a fost efectuat fără muniție. Nu s-au înregistrat pagube la sol. Ambii piloți au murit. O comisie a comandamentului principal al Forțelor Aerospațiale a fost trimisă la locul accidentului pentru a clarifica toate cauzele și circumstanțele incidentului”, se arată într-un raport, potrivit Interfax

Mi-28 a fost conceput pentru a distruge vehicule blindate

Conceput pentru a distruge vehicule blindate şi concentrări de trupe, atât ziua, cât şi noaptea, echipajul elicopterului de atac multirol MI-28 este format din două persoane. Anexată de Moscova în 2014, peninsula ucraineană Crimeea este lovită, cu regularitate, încă din vara trecută, de atacuri atribuite Kievului, care în general nu le revendică.

În Crimeea au avut loc mai multe explozii în instalații militare rusești. În august 2022, baza militară de la Djankoi a fost astfel grav afectată de explozia unui depozit de muniţii, care a provocat un exod al turiştilor. De asemenea, sediile militare și depozitele de combustibil din Crimeea au fost vizate de mai multe ori de atacuri cu drone după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut, inclusiv în urmă cu două săptămâni, când un depozit de petrol din Sevastopol a fost atacat.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net