Doi români, profit de 700.000 de euro după ce au închiriat 32 de mașini și le-au vândut
Doi români care au închiriat 32 mașini din Germania, pe care apoi le-au vândut cu 700.000 de euro, au fost reținuți de poliție, iar acum vor fi judecați, scrie adevărul.ro.
Vânzătorii foloseau documente falsificate
O instanță de la Tribunalul din Heilbronn, a demarat, joi, procesul împotriva a doi cetățeni români, acuzați de implicare într-o vastă schemă de fraudă comercială. Conform informațiilor prezentate de publicațiile germane Stimme și Radioton, cei doi bărbați au închiriat vehicule, pentru a le revinde ulterior unor terți, folosind documente falsificate.
32 de mașini vândute
Parchetul îi acuză pe cei doi inculpați, amândoi cetățeni români, de fraudă comercială în formă continuată. Se presupune că aceștia ar fi desfășurat activități frauduloase în întregul sud al Germaniei, inclusiv în zona Heilbronn. În perioada martie-septembrie a anului trecut, cei doi ar fi vândut în mod fraudulos un total de 32 de vehicule, evaluându-se la aproximativ 700.000 de euro.
Potrivit procuraturii, inculpații au fost implicați în falsificarea actelor de identitate și de înregistrare în scopul facilitării schemei lor ilegale. Procuratura susține că activitatea infracțională s-a desfășurat la scară extinsă, iar prejudiciul estimat este semnificativ.
Unde au activat vânzătorii
Se spune că cei doi acuzați ar fi activat în tot sudul Germaniei, inclusiv în Heilbronn. A 14-a Cameră Penală a programat șapte zile de proces și urmează să audieze patru martori.
Fraudă cu criptomonede
Un Broker a fost acuzat că a încasat bani pentru achiziția monedelor Bitcoin, asta după ce le promiteau celor care investeau, că le va obține câștiguri fabuloase. Șase persoane au căzut în plasa bărbatului, pentru că s-au dovedit a fi ușor de înșelat.
Practic, victimele erau convinse să vireze sume mari de bani în conturile bancare ale societății escrocului, doar că totul se concretiza cu false promisiuni fără ca monedele electronice să ajungă să fie tranzacționate.
În total, au fost încasați 113.000 de euro și 13.500 de lei. Doar o singură persoană a încheiat un contract de intermediere, de investiții financiare, în care se prevedea că pentru suma minimă de 60.000 de euro pe care clientul a plătit-o, va primi un bonus lunar, egal cu 300.000 de euro, doar că acești bani nu au ajuns niciodată în posesia victimei, se arată rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara.