Donald Trump: "Germania e controlat─â de Rusia". Ce spune despre conflictul cu Ucraina

29 ianuarie 2022

Fostul pre┼čedinte american Donald Trup a declarat c─â Rusia controleaz─â Germania, care e dependent─â de gazul acestora, ┼či c─â tensiunile dintre Rusia ┼či Ucraina sunt o ÔÇťproblem─â european─âÔÇŁ.

image
Donald Trump foto: Getty

Invitat la un show radio conservator, al prezentatorului Glenn Beck, Donald Trump a vorbit despre criza ruso-ucraineană, care s-ar putea transforma într-o invazie a lui Putin.

ÔÇťEuropa trebuie s─â fie implicat─â. Germania a f─âcut o ├«n┼úelegere cu Rusia legat de conducta de gaz, iar Nord Stream e un dezastruÔÇŁ, a declarat Donald Trump, conform businessinsider.com, vorbind despre conducta de gaze naturale dintre Germania ┼či Rusia.

ÔÇťEu  sunt cel care a adus mereu vorba despre asta. Nimeni nu ┼čtia de ea. Eu am vorbit mereu despre ea. Obi┼čnuiau s─â spun─â c─â am o sl─âbiciune pentru Rusia, Putin ob┼čnuia s─â spun─â c─â ├«l ucid cu conducta asta. Dar am oprit-oÔÇŁ, a mai ad─âugat fostul pre┼čedinte american.

Trump: Rusia controleaz─â Germania

El a mai spus c─â decizia de a construe conducta a fost una dintre cele mai proaste luate vreodat─â ┼či c─â Germania ├«┼či ia ÔÇť70% sau mai multÔÇŁ din energie de la ru┼či.

ÔÇťAsta ├«nseamn─â c─â Rusia ├«i controleaz─â. Rusia de┼úine Germania. Iar Germania spune ÔÇťnu vrem s─â ne lupt─âm cu eiÔÇŁ. Nu se implic─â, pentru c─â ar fi afectat─â energia ÔÇŁ, a declarat Trump.

 Germania amenin┼ú─â Rusia cu oprirea Nord Stream 2

Pe m─âsur─â ce tensiunile de la grani┼úa cu Ucraina s-au accentuat, SUA ┼či Germania au amenin┼úat Rusia c─â vor opri deschiderea conductei Nord Stream 2. Totu┼či, critici au acuzat guvernul de la Berlin c─â prioritizeaz─â conducta ├«n fa┼úa sus┼úinerii Ucrainei.

S─âpt─âm├óna aceasta, Ucrain a refuzat oferta Germaniei de a trimite doar 5.000 de solda┼úi la grani┼úa cu Rusia, numind gestul ÔÇťo glum─âÔÇŁ.

Nord Stream 2, criticat─â de Europa ┼či SUA

Conducta de gaze naturale Nord Stream 2 a fost g├óndit─â pentru a dubla cantitatea de gaz care ajunge din Rusia ├«n Germania ┼či trece prin Ucraina. Proiectul a fost amplu criticat ├«n Europa ┼či SUA, pentru c─â ar fi dat putere Rusiei ├«n fa┼úa ┼ú─ârilor europene. Ucraina a criticat ┼či ea conducta, pentru c─â ar fi l─âsat ┼úara f─âr─â miliarde de euro ob┼úinu┼úi din taxe de tranzit.

Ca pre┼čedinte, Trump a aprobat sanc┼úiuni pentru firmele care au construit conducta, dar Joe Biden le-a pus stop din mai 2021.

Conducta de 11 miliarde de dolari a fost terminată în septembrie 2021, dar nu este încă operaţională, având nevoie de aprobări germane.

Donald Trump: ÔÇťPutin are cale liber─â s─â invadeze UcrainaÔÇŁ

Trump a mai criticat tacticile de negociere ale lui Biden ┼či a sugerat c─â acum Vladimir Putin se simte ├«ndrept─â┼úit s─â invadeze Ucraina.

ÔÇťCred c─â acum dou─â s─âpt─âm├óni nu avea nicio inten┼úie s─â fac─â asta. Dar acum vede c─â are cale liber─â cu oamenii pro┼čti cu care are deafaceÔÇŁ, a spus Trump.

Trump este cunoscut pentru c─â ┼či-a exprimat admira┼úia pentru Putin de-a lungul anilor. El a fost pus sub acuzare ├«n 2019, pentru un scandal ├«n care ar fi refuzat ajutor military Ucrainei, pentru a for┼úa guvernul local s─â ├«i investigheze pe rivalii s─âi politici.

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
sharon stone afp (2) jpg
cub delia png
andrei stefanescu iubita3 png
cornel palade ada png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg
copii portofel restituit png
landscape 2459981 1920 jpg