Donald Trump: "Germania e controlată de Rusia". Ce spune despre conflictul cu Ucraina

Fostul preşedinte american Donald Trup a declarat că Rusia controlează Germania, care e dependentă de gazul acestora, şi că tensiunile dintre Rusia şi Ucraina sunt o “problemă europeană”.

Donald Trump foto: Getty
Donald Trump foto: Getty

Invitat la un show radio conservator, al prezentatorului Glenn Beck, Donald Trump a vorbit despre criza ruso-ucraineană, care s-ar putea transforma într-o invazie a lui Putin.

“Europa trebuie să fie implicată. Germania a făcut o înţelegere cu Rusia legat de conducta de gaz, iar Nord Stream e un dezastru”, a declarat Donald Trump, conform businessinsider.com, vorbind despre conducta de gaze naturale dintre Germania şi Rusia.

“Eu  sunt cel care a adus mereu vorba despre asta. Nimeni nu ştia de ea. Eu am vorbit mereu despre ea. Obişnuiau să spună că am o slăbiciune pentru Rusia, Putin obşnuia să spună că îl ucid cu conducta asta. Dar am oprit-o”, a mai adăugat fostul preşedinte american.

Trump: Rusia controlează Germania

El a mai spus că decizia de a construe conducta a fost una dintre cele mai proaste luate vreodată şi că Germania îşi ia “70% sau mai mult” din energie de la ruşi.

“Asta înseamnă că Rusia îi controlează. Rusia deţine Germania. Iar Germania spune “nu vrem să ne luptăm cu ei”. Nu se implică, pentru că ar fi afectată energia ”, a declarat Trump.

 Germania ameninţă Rusia cu oprirea Nord Stream 2

Pe măsură ce tensiunile de la graniţa cu Ucraina s-au accentuat, SUA şi Germania au ameninţat Rusia că vor opri deschiderea conductei Nord Stream 2. Totuşi, critici au acuzat guvernul de la Berlin că prioritizează conducta în faţa susţinerii Ucrainei.

Săptămâna aceasta, Ucrain a refuzat oferta Germaniei de a trimite doar 5.000 de soldaţi la graniţa cu Rusia, numind gestul “o glumă”.

Nord Stream 2, criticată de Europa şi SUA

Conducta de gaze naturale Nord Stream 2 a fost gândită pentru a dubla cantitatea de gaz care ajunge din Rusia în Germania şi trece prin Ucraina. Proiectul a fost amplu criticat în Europa şi SUA, pentru că ar fi dat putere Rusiei în faţa ţărilor europene. Ucraina a criticat şi ea conducta, pentru că ar fi lăsat ţara fără miliarde de euro obţinuţi din taxe de tranzit.

Ca preşedinte, Trump a aprobat sancţiuni pentru firmele care au construit conducta, dar Joe Biden le-a pus stop din mai 2021.

Conducta de 11 miliarde de dolari a fost terminată în septembrie 2021, dar nu este încă operaţională, având nevoie de aprobări germane.

Donald Trump: “Putin are cale liberă să invadeze Ucraina”

Trump a mai criticat tacticile de negociere ale lui Biden şi a sugerat că acum Vladimir Putin se simte îndreptăţit să invadeze Ucraina.

“Cred că acum două săptămâni nu avea nicio intenţie să facă asta. Dar acum vede că are cale liberă cu oamenii proşti cu care are deaface”, a spus Trump.

Trump este cunoscut pentru că şi-a exprimat admiraţia pentru Putin de-a lungul anilor. El a fost pus sub acuzare în 2019, pentru un scandal în care ar fi refuzat ajutor military Ucrainei, pentru a forţa guvernul local să îi investigheze pe rivalii săi politici.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net