Eclipsa Solară: „E magic”. Oamenii au izbucnit în urale când nu s-a mai văzut decât lumina telefoanelor

Ultima actualizare:

Eclipsa totală de soare care a cuprins Mexic, Statele Unite și Canada și-a încheiat călătoria pe continentul Americii de Nord. Ultimii care au văzut spectacolul grandios ceresc au fost observatorii aflați de-a lungul coastei atlantice a Newfoundland, Canada, scrie CNN. Milioane de oameni s-au pregătit pentru a observa fenomenul și au mers în zonele unde vizibilitatea a fost maximă. Aflați pe o plajă, mii de oameni au izbucnit în urale, iar la momentul fazei maxime a eclipsei nu s-au mai văzut decât luminile telefoanelor.

„Este magic pentru toată lumea”

image

În SUA, se estimează că 32 de milioane de oameni s-au aflat pe calea totalității a eclipsei Solare.

Mazatlan, pe coasta Pacificului din Mexic, a devenit primul oraș care a experimentat fenomenul. Eclipsa a întunecat apoi cerul deasupra Texasului, unde spectatorii au întrezărit priveliști uimitoare, în ciuda vremii înnorate.

Mai mult de patru minute de întuneric total în plină zi au fost experimentate de o mare mulțime. Oamenii au izbucnit „O, Doamne!”. Doar luminile de la lanternele telefoanelor s-au mai văzut.

„Este magic pentru toată lumea”

„Sunt atât de fericit să împărtășesc asta cu voi toți.”

People on the beach in Chile to witness a solar eclipse in real time. pic.twitter.com/HYiMSrrbWT

— VisionaryVoid (@VisionaryVoid) April 8, 2024

O mulțime de mii de oameni s-a adunat și la singura unitate NASA care se aflaă pe calea totalității eclipsei: NASA Glenn Research Center din Cleveland.

Ever seen a total solar #eclipse from space?Here is our astronauts' view from the @Space_Station pic.twitter.com/2VrZ3Y1Fqz

— NASA (@NASA) April 8, 2024

Un pe lângă momentul maxim al fenomenului spectaculos, când Luna a acoperit în totalitate Soarele au mai fost și alte momente uimitpare pentru spectatori. Unul a fost atunci când cerul a început să se întunece și să capete o culoare gri ciudată, cu aproximativ 15 până la 20 de minute înainte de totalitate.

The total solar #eclipse is now sweeping across Indianapolis.This is the first time in more than 800 years that the city is experiencing this celestial event! pic.twitter.com/jZuKx4nUAb

— NASA (@NASA) April 8, 2024

Apoi, mai multe faze au avut loc în succesiune rapidă chiar înainte ca lumina soarelui să dispară complet.

Eclipsa de luni a fost neobișnuit de accesibilă pentru milioane de oameni. A fost anticipat pe scară largă nu numai pentru perioada sa remarcabilă de întuneric, ci și pentru momentul rar: nicio eclipsă totală de soare nu va mai fi vizibilă din Statele Unite învecinate până în 2044.

Cei care trăiesc în Alaska vor vedea o eclipsă totală de soare pe 30 martie 2033.

În România, o eclipsă totală de Soare a avut loc pe data de 11 augist 1999.

image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net