NASA va studia eclipsa din 8 aprilie din două avioane. Cere omenirii să observe un anumit lucru

Patru piloți NASA sunt pregătiți să trăiască una dintre cele mai deosebite experințe. Vor studia din avioane eclipsa de luni, 8 aprilie. Fenomenul va fi urmărit de la înălțimea de 15.000 de metri. Cei patru piloți vor zbura cu două avioane specializate ale agenției și vor rămâne în umbra eclipsei pentru șapte minute Omenirea este îndemnată să facă ceva în ziua eclipsei. Experții au dat toate detaliile.

Piloții vor observa eclipsa 7 minute. De la sol vor fi doar 4 minute

Aproximativ 31 de milioane de oameni se vor afla pe traiectoria eclipsei de Soare din 8 aprilie 2024
Aproximativ 31 de milioane de oameni se vor afla pe traiectoria eclipsei de Soare din 8 aprilie 2024

Milioane de oameni vor urmări de la sol eclipsa de soare de luni, 8 aprilie. 31 de milioane de oameni vor fi în „calea eclipsei” de luni. Patru, însă, vor fi mai norocoși ca toți pentru că vor avea o vedere cu totul deosebită. Este vorba de patru piloți NASA care vor urca la 15.000 înălțime și vor rămâne acolo 7 minute, timp în care fenomenul va fi înregistrat cu aparatura sofisticată pe care o vor avea la bord.

Vor zbura cu avioanele specializate WB-57 ale agenției NASA în largul coastei Mexicului. Vor urma calea totalității – sau întunericului total – de la sud-vest la nord-est și vor rămâne în umbră în timp ce luna traversează soarele timp de șapte minute, față de doar patru minute disponibile pe sol, relatează BBC.

Tony Casey este unul dintre cei patru piloți care va trăi experiența unică.

Abia aștept experiența de a fi acolo în acel moment și să văd cum umbra mă copleșește”, a declarat pilotul foarte entuziasmat.

Casey va fi membrul unuia din cele două echipaje din avioanele WB-57, responsabil cu operarea instrumentelor aeronavei pentru a studia eclipsa. Mai exact el va gestiona camera video și telescopul montate în interiorul botului avionului.

Prin intermediul camerei vor fi realizate fotografii, care vor fi ulterior folosite pentru a analiza atmosfera și pentru a căuta asteroizi și inele de praf care ar putea fi vizibile lângă soare. Casey are rolul de a fotografia cu zoom soarele în anumite faze ale eclipsei.

Avioane vor avea o viteză de 740 km/h, eclipsa mișcându-se la o viteză de 2500 km/h. Datorită vitezei și altitudinii, eclipsa se va vedea mai mult timp decât de la sol și va fi în partea dreapta a avioanelor, au transmis experții NASA.

NASA îndeamnă oamenii din toată lumea să facă un lucru în timpul eclipsei

Pe 8 aprilie 2024 Agenția Națională Spațială Americană (NASA) invită cetățenii pasionați de știință aflați de-a lungul traseului eclipsei totale de soare (în total, circa 30 de milioane de oameni) să participe la proiectul său în desfășurare Eclipse SoundScapes. Prin combinarea înregistrărilor vizuale și audio NASA își propune să ajute la înțelegerea mai profundă a influenței evenimentului asupra diferitelor ecosisteme din fiecare țară.

Se știe că aceste schimbări bruște ale mediului au păcălit animalele să se comporte așa cum ar face-o la apus sau în zori.

„Cu cât avem mai multe date audio și observații, cu atât putem răspunde mai bine la aceste întrebări”, a declarat Kelsey Perrett, coordonator de comunicații cu Eclipse Soundscapes Project, într-un anunț la începutul lunii februarie.

Oamenii aflați pe sau în apropierea traiectoriei pot colecta date audio, video sau să își noteze ceea ce observă, apoi, sunt rigați să transmită aceste observații prin intermediul site-ului proiectului.

Potrivit NASA, agenția este interesată în mod special de o mai bună înțelegere a comportamentului greierilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
masa de paste shutterstock jpg
wizz air avion jpg
image png
iepure paste istock jpg
oua jpg
image png
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
atena pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net