1 Aprilie, 32 de grade la umbră în România. Specialiștii NASA vorbesc despre un an „înfricoșător”

Ultima actualizare:

Luna martie s-a încheiat cu temperaturi record. Cele peste 30 de grade sunt cele mai ridicate valori din ultii 77 de ani, au declarat specialiștii noști. 1 Aprilie vine cu temperaturi de 32 de grade la umbră, o căldură cu totul neobișnuită pentru țara noastră în cea de-a patra lună din an. Vara se anunță cu temperaturi sufocante, iar specialiștii internaționali vorbesc despre un an care ar putrea fi „înfricoșător”. Mai mult, în România se anunță variații uriașe de temperatură. După cele 32 de grade de la început de aprilie, vom avea parte de un episod friguros în care temperaturile vor scădea în câteva ore cu peste 10 grade Celsius.

Record de temperatură în întreaga lume

Foto cu caracter ilustrativ. Sursă foto: Jamie Clifton/ Vice.com
Foto cu caracter ilustrativ. Sursă foto: Jamie Clifton/ Vice.com

Grecia a înregistrat cel mai călduros martie din istria măsurătorilor țării, iar locuitorii din Brazilia s-au confruntat cu temperaturi resimțite de 62,3 grade Celsius, acesta fiind un record absolut.

„Dacă ne uităm la prognoza pentru următoarele trei luni pe termen lung, sugerează că tendința pe care o vedem în încălzirea de bază ar putea continua și, astfel, 2024 ar putea rivaliza cu 2023, cel mai fierbinte an înregistrat vreodată, ceea ce este foarte înfricoșător”, spune Chloe Brimicombe, cercetător la Universitatea din Graz.

„Anticipăm că 2024 va fi și mai cald”, a spus și Gavin Schmidt, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spațiale al NASA din New York.

1 Aprilie. România. 32 de grade la umbră

Cea de-a două lună de primăvară începe cu 32 de grade Celsius, după o noapte tropicală, iar meteorologii noștri spun că așa ceva nu s-a mai întâmplat de cel puțin 77 de ani.

Ziua de 1 Aprilie a început cu temperaturi de16 grade în Deltă și vor ajunge până la amiază la 32 grade în jumătatea estică.

Peste 30 de grade la umbră se vor înregistra în zonele de câmpie, în vestul și sudul țării.

Temperatura resimțită de corpul uman în orașele aglomerate va fi mai ridicată, la nivelul celor înregistrate în iunie, precizează specialiștii.

De la 30 de grade, la un nou episod de vreme severă

După temperaturile de peste 30 de grade Clesius care se vor înregistra în România în zilele de luni și marți urmează „răciri bruște și semnificative”, anunță șefa Adiministrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Elena Mateescu, șefa Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a transmis că la final de martie au fost raportate ”cele mai ridicate valori de când se fac măsurători în țara noastră”, potrivit Digi 24.

Aceasta se referea la situația de la sfârșitul lunii, când temperatura a atins 30 de grade la Giurgiu și 28 de grade în București.

Începând de marți seara, ne vom confrunta cu precipitații și vânt puternic în sud-vestul țării.

Așadar, după un început fierbinte al celei de-a patra luni din 2024, marți ne așteaptă răciri semnificative și bruște, cu peste 10 grade în unele zone, dar aproape de normele specifice perioadei, avertizează șefa ANM.

În București și în Muntenia vor fi tot peste 20 de grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net