Emmanuel Macron, atacat cu roşii după ce a fost reales președintele Franței! VIDEO

Ultima actualizare:

Emmanuel Macron a fost de curând reales președintele Franței, însă politicianul nu se bucură tocmai de o întreagă comunitate care să fie de acord cu învestirea sa în funcție. Macron a fost atacat cu roșii la prima ieșire publică de la alegerile prezidențiale, iar filmulețul de la fața locului a ajuns ulterior și pe internet.

Emmanuel Macron, atacat cu roşii la prima ieșire oficială, după alegeri Foto: Arhivă
Emmanuel Macron, atacat cu roşii la prima ieșire oficială, după alegeri Foto: Arhivă

Preşedintele reales al Franţei, Emmanuel Macron, a fost atacat cu roşii, în cadrul primei sale ieșiri publice de la alegerile prezidențiale. Acesta a vizitat o piață de la periferia Parisului, iar în imagini se poate observa cum mai multe roșii sunt aruncate către acesta. Din fericire, Macron nu a fost nimenit.

Emmanuel Macron, atacat cu roșii

„Atacul” a venit în timp ce șeful statului francez s-a oprit să discute cu mai mulți cetățeni care i-au ieșit în întâmpinare, în timp ce acesta se plimba pe culoarele aglomerate ale unei pieţe din prefectura Val-d'Oise. Echipa sa de securitate a fost însă vigilentă, iar imediat a fost deschisă o umbrelă, pentru ca președintele să nu fie lovit.

Emmanuel Macron a fost reales, duminică, preşedintele Franței, acesta câştigând din nou în defavoarea contracandidatei sale din partea dreptei radicale, Marine Le Pen. Le Pen a obţinut un scor neaşteptat de mare (41.45%), chiar dacă a pierdut în fața lui Macron.

Cu toate acestea, mulți francezi nu s-au arătat încântați de realegerea lui Macron. Prezența la vot a fost una scăzută, doar 63 la sută dintre francezi exprimându-și intenția la urne. În urma numărării voturilor însă, Emmanuel Macron a fost reales președintele Franței pentru încă cinci ani.  

Emmanuel Macron ciblé par un jet de tomates lors de son déplacement à Cergy pic.twitter.com/3J0hXIZSRP

— BFMTV (@BFMTV) April 27, 2022

Proteste în franța, după realegerea lui Macron în funcția de președinte al Franței

După ce a fost anunțat că Emmanuel Macron a câștigat alegerile, la scurt timp în Franța au avut loc mai multe proteste, în diferite orașe. Sute de manifestanți au ieșit în stradă pentru a-și scanda nemulțumirea și au refuzat să elibereze zona până când polițiștii nu au intervenit la fața locului.

Protestatarii s-au „dotat” cu pancarte cu diverse mesaje la adresa președintelui și au incendiat mai multe coșuri de gunoi, forțând și pompierii să intervină la fața locului. Oamenii legii au lansat în cele din urmă gaze lacrimogene pentru calmarea spiritelor.

Citește și: 5 ani de mandat ai lui Emmanuel Macron. Cele mai importante decizii pe care le-a luat președintele francez

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net