Emmanuel Macron și soția lui, Brigitte Macron. Povestea neobișnuită de dragoste dintre cei doi

Emmanuel Macron (44 de ani) şi Brigitte Macron (69 de ani) sunt un cuplu prezidenţial atipic. Cu o diferenţă de vârstă de 24 de ani între ei, cei doi au o poveste de dragoste care a început încă de pe vremea când preşedintele francez avea 15 ani şi era fascinat de profesoara lui. Însă, dacă oponenţii lui Macron au crezut că relaţia îi va dăuna carierei politice, trecerea timpului a demonstrat că prezenţa lui Brigitte alături de liderul francez a fost doar de bun augur pentru acesta.

Emmanuel Macron Brigitte Macron 10 jpg
Emmanuel şi Brigitte Macron sunt, poate, cel mai soldi cuplu prezidenţial foto: AFP

Emmanuel Macron şi Brigitte Macron au avut de înfruntat o lume întreagă pentru a fi împreună, dar au convins pe toţi că sunt făcuţi unul pentru altul şi că iubirea lor e una cum puţini ajuns să cunoască. A spus-o chiar fiica fostei profesoare de teatru, Tiphaine Auzièrel, care declara, cu ceva vreme în urmă, că „Dacă e să dau o definiție iubirii, este vorba despre Emmanuel și mama. Când sunt împreună, lumea dispare”.

Cum s-au cunoscut Emmanuel Macron și Brigitte Macron

Emmanuel Macron avea doar 15 ani când a cunoscut-o pe Brigitte Trogneux, profesoară de literatură la liceul din Amiens, nordul Franţei. Adolescentul frecventa clubul de teatru de care se ocupa, pe atunci, viitoarea Primă Doamnă a Franţei.

Emmanuel s-a îndrăgostit rapid de ea, cu toate că exista o diferenţă mare de vârstă, dar şi că Brigitte era căsătorită şi avea trei copii. Peste ani, Brigitte a povestit jurnaliştilor că a speriat-o puţin determinarea lui când i-a spus că îi va fi soţie.

„La vârsta de 17 ani, Emmanuel mi-a spus «Orice vei face, eu o să mă însor cu tine»”, a povestit Brigitte Macron.

2852066 emmanuel macron adolescent extrait d e 810x620 1 jpg jpeg
Emmanuel Macron, în anii 90

Viitorul preşedinte al Franţei s-a mutat apoi în Paris,pentru a termina liceul, dar nu pentru că părinţii lui se temeau că ar avea vreo relaţie nepotrivită cu Brigitte, aşa cum s-a spus.

Emmanuel şi Brigitte au continuat să vorbească şi relaţia lor a progresat, în ciuda distanţei, dar şi a diferenţei de vârstă.

„Pas cu pas, el a reuşit să spargă toate barierele, cu răbdare, în toate modurile posibile. Ne sunam mereu unul pe altul, petreceam ore întregi la telefon”, a mai povestit Brigitte.

Brigitte Macron împreună cu fostul soţ (stânga) jpeg
Brigitte Macron, alături de fostul ei soţ

Diferența de vârstă dintre cei doi a stârnit controverse

Diferenţa de vârstă din Emmanuel Macron şi Brigitte Macon a fost una controversată, iar ani la rând, fosta profesoară a fost privită cu ochi răi de localnicii din Amiens, din cauza relaţiei cu cel care i-a fost elev.

Însă, o fostă colegă de clasă a lui Macron, care nu a vrut să îşi dezvăluie identitatea, a povestit, în cartea "Tant Qu'on Est Tous les Deux", a jurnalistei Gaël Tchakaloff, că după ce politicianul a devenit preşedintele, lucrurile s-au schimbat radical în oraşelul din nordul Franţei: acum, Brigitte Macron e un fel de eroină locală.

stanga
dreapta
Emmanuel Macron Brigitte Macron 6 jpg
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

De fapt, şi părinţii lui Macron, despre care s-a spus că au fost şocaţi de relaţia cu Brigitte şi au încercat să îi despartă, au declarat că au o relaţie extreme de bună cu nora lor. Francoise, mama preşedintelui, a povestit, tot în cartea lui Gaël Tchakaloff,  că ea şi Brigitte îşi spun absolut orice, ca două prietene foarte bune. Ea a mai subliniat că, deşi Emmanuel a fost trimis la Paris, nu a fost din cauza lui Brigitte.

Şi prietenii de facultate ai lui Emmanuel Macron au vorbit, în aceeaşi carte, în termeni pozitivi despre relaţia cu Brigitte. Unul dintre ei, care şi-a spus Gaspard, a declarat că nu diferenţa de vârstă a fost cea care i-a făcut să se simtă stânjeniţi, ci faptul că erau de nedespărţit şi se sărutau mereu în public.

“Brigitte este extreme de bună, caldă, e greu să negi că e extrem de inteligentă şi dedicate succesului lui Emmanuel. Îi oferă dragoste necondiţionată şi sprijin în orice. E cel mai apropiat cuplu presidential din istorie şi cei mai apropiat cuplu de oameni pe care l-am cunoscut vreodată”, a declarat amicul lui Macron.

Căsătoria lui Emmanuel și Brigitte Macron

Emmanuel Macron şi Brigitte Macron s-au căsătorit în 2007, iar de atunci sunt de nedesprăţit.

7 brigitte si emmanuel macron nunta 2007 jpg jpeg
Emmanuel şi Brigitte Macron s-au căsătorit în 2007

Brigitte i-a fost alături soţului ei în alegerile din 2017. Prima Doamnă a Franţei are un rol important, încă, la Palatul Elysee, aşa cum o spune chiar Tchakaloff. Jurnalista, o apropiată a domnei Macron, care a petrecut timp cu ea şi liderul de stat francez, a observat că oamenii din staff-ul presidential îi cer des ajutorul, pentru a-l convinge pe Macron de anumite propuneri.

Mai mult, Brigitte este cea care intervine direct pentru a-l scoate pe soţul ei din şedinte care durează prea mult şi a-i oferi un mic respiro.

Cât despre relaţia lor, jurnalista mai spune că Macron nu suportă să stea prea mult timp departe de soţia lui. Dacă merg împreună la întâlniri oficiale, preşedintele nu se dezlipeşte de Brigitte, iar Prima Doamnă e certată când pleacă prea mult de lângă soţul ei. Ba chiar, Brigette îşi aşteaptă mereu noaptea soţul să vină în pat şi nu adoarme fără el.

 “Nu trece niciodată mai mul de o oră şi jumătate fără să se vadă. Au un program comun, ştiu minut cu minut ce face celălalt”, a spus Tchakaloff.

Emmanuel Macron Brigitte Macron 23 jpg
Brigitte Macron îl însoţeşte mereu pe Emmanuel Macron la evenimente oficiale foto: AFP

Despre căsnicia ei cu Macron, Brigitte a povestit că au o legătură profundă.

“Atât timp cât suntem împreună, totul va fi bine. Suntem norocoşi că ne-am întâlnit. Legătura dintre noi a fost instantă, din prima zi, a fost evident. Oamenii nu înţeleg, pentru că societatea noastră pune preţ pe individualism”, a povestit Brigitte, în cartea scrisă de Tchakaloff.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

FotoJet (5) jpg
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
piscina borcea pelinel jpg
iolanda anamaria babau jpg
ana crudu familie nunta jpg
rechin taur jpeg
whatsapp down 799948 jpeg
hurghada rechini JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
rechin taur jpeg
rechini marea rosie2 png
image png
peter imre2  crop 1656742777 jpeg
hurghada rechini JPG
iolanda anamaria babau jpg