Emoționant! Cei 41 de muncitori salvați din tunelul prăbușit în India, întâmpinați cu ghirlande de flori

Ultima actualizare:

Cei 41 de muncitori blocați într-un tunel prăbușit în Himalaya, din nordul Indiei, au fost aduși la suprafață, după 17 zile. Ministrul indian al Transportului Nitin Gadkari a făcut anunțul fericit pe rețeaua socială X, marți noapte.

Pushkar Dhami, prim-ministrul statului Uttarakhand, i-a întâmpinat pe muncitorii salvați din tunel
Pushkar Dhami, prim-ministrul statului Uttarakhand, i-a întâmpinat pe muncitori (Foto: Profimedia)

Sunt foarte fericit că toţi cei 41 de muncitori blocaţi în interior au ieşit şi că vieţile lor au fost salvate. A fost un efort bine coordonat la care au participat mai multe agenţii, marcând una dintre cele mai importante operaţiuni de salvare din ultimii ani”, a spus el într-un mesaj video.

Muncitorii sunt teferi, dar au fost transportați la spital pentru investigații și analize

Salvatorii au reușit să îi scoată pe toți bărbații care au stat blocați în tunelul prăbușit în statul indian Uttarakhand, marți, la câteva ore după ce au forat printre resturile de rocă, beton și pământ, pentru a putea ajunge la ei, relatează news.ro. Evacuarea lor a început la șase ore după ce echipele de salvare au instalat un tub, prin care i-au scos unul câte unul. În afara tunelului, oamenii au fost așteptați de zeci de ambulanțe, fiind transportați la cel mai apropiat spital, aflat la aproximativ 30 de kilometri distanță. Bărbaţilor salvaţi li s-au pus ghirlande de flori galbene în semn de sărbătoare, în timp ce au fost întâmpinaţi de oficiali de stat.

Cei 41 de muncitori au primit timp de mai bine de două săptămâni apă, mâncare și medicamente printr-o conductă. Primele imagini cu aceștia au fost obținute săptămâna trecută, cu ajutorul unei camere endoscopice trimisă de salvatori pe o țeavă subțire.

Deși au fost blocați în tunel, aceștia au avut mult spațiu în care să se miște, zona de interior având o înălțime de 8,5 metri și o lungime de aproximativ 2 kilometri. Eforturile de a săpa în tunel au fost împiedicate de stânca și metalul întâlnit de utilaje în cale. În cele din urmă, autoritățile indiene au apelat la așa-numiții mineri șobolani, care au săpat cu mâinile goale în moloz.

Tunelul care s-a prăbușit face parte din autostrada Char Dham, în valoare de 1,5 miliarde de dolari. Acesta este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale premierului Narendra Modi, care vizează conectarea a patru locuri de pelerinaj hinduse printr-o reţea de 890 km de șosele. Autorităţile indiene nu au spus ce a cauzat prăbuşirea acestul tunel, dar regiunea este predispusă la alunecări de teren, cutremure şi inundaţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net