Misiune disperată! De ce se amână salvarea celor 41 de muncitori blocaţi de 2 săptămâni într-un tunel surpat din India

Misiunea de salvare a celor 41 de muncitori blocați în tunelul prăbușit din Uttarakhand, India, a întâmpinat noi obstacole, amânând operațiunea de eliberare cu cel puțin o zi. Salvatorii sperau să finalizeze forajul până joi, însă platforma pe care a fost montat utilajul de foraj a fost avariată, amânând intervenția salvatoare.

Misiunea de salvare a muncitorilor blocați în tunelul prăbușit continuă.
Misiunea de salvare a muncitorilor blocați în tunelul prăbușit continuă.

Amânarea din cauza avariilor tehnice

Misiunea de salvare, care trebuia să aibă loc până joi, s-a lovit de probleme tehnice semnificative. Platforma care susținea mașina de foraj a fost avariată, iar procesul de reparație și reasamblare a acesteia a întârziat misiunea de salvare. În plus, echipele de intervenție au descoperit o țeavă de metal lipită de mașina de foraj, necesitând operațiuni suplimentare pentru a remedia situația, potrivit unui comunicat al guvernului indian.

41 de oameni, blocați în tunelul prăbușit

41 de muncitori indieni au fost blocați în interiorul unui tunel cu o lungime de 4,5 km în statul Uttarakhand încă de la prăbușirea acestuia, la începutul zilei de 12 noiembrie. De atunci, autoritățile au asigurat că muncitorii au acces la resurse esențiale, inclusiv lumină, oxigen, alimente, apă și medicamente.

Progrese în foraj și obstacole neașteptate

Deși eforturile de salvare au făcut progrese notabile, mai sunt aproximativ 15 metri de forat pentru a ajunge la muncitori. Un studiu efectuat cu radarul de penetrare a solului a indicat că nu există obstacole metalice în următorii cinci metri, oferind o notă optimistă asupra procesului. Bhaskar Khulbe, un oficial din cadrul proiectului de tunel, a declarat că această descoperire ar trebui să faciliteze forajul și să aducă speranțe de eliberare mai rapidă.

Cauzele prăbușirii rămân necunoscute

Deși autoritățile nu au furnizat detalii despre cauzele prăbușirii tunelului, regiunea este cunoscută pentru alunecările de teren, cutremurele și inundațiile frecvente. Cu toate acestea, echipa de salvare se confruntă cu provocări multiple, iar detaliile exacte ale prăbușirii nu au fost încă stabilite.

La suprafață, medici și rude așteaptă cu nerăbdare sosirea muncitorilor. Autoritățile afirmă că, în ciuda amânărilor, operațiunea de salvare este încă în desfășurare. Prognoza ulterioară indică reluarea forajului în curând, cu eforturi sporite pentru a aduce toți muncitorii la suprafață în cel mai scurt timp posibil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net