Blocați pe mare toată săptămâna. O navă de croazieră cu 200 de persoane la bord a eșuat, dar ajutorul este departe

Comandamentul Arctic Comun (JAC) al armatei daneze a anunţat marți că o navă de croazieră de lux care transporta 206 persoane a eşuat în estul îndepărtatei Groenlande, în timp ce cel mai apropiat ajutor pe mare este la câteva zile distanță, potrivit Reuters. 

Nava de croazieră Ocean Explorer, care a eșuat în Groenlanda. Septembrie 2023
Nava Ocean Explorer a eșuat în Groenlanda (Foto: Profimedia)

Toți pasagerii sunt în sigurnță

Într-un comunicat, JAC a informat că Ocean Explorer a ajuns luni în Alpefjord, un parc național la aproximativ 1.400 km nord-est de Nuuk, capitala Groenlandei. Nu au fost raportate victime, dar o navă de croazieră care se confruntă cu probleme în parcul național este, fără îndoială, un motiv de îngrijorare. Şeful operațiunilor JAC, comandantul Brian Jensen, a declarat: „Cel mai apropiat ajutor este departe, unitățile noastre sunt departe, iar vremea poate fi foarte nefavorabilă”. Cel mai probabil, vaporul Ocean Explorer va primi ajutor abia vineri.

„În această situaţie specifică, nu vedem niciun pericol imediat pentru viaţa umană sau pentru mediu, ceea ce este liniştitor", a mai spus Brian Jensen, în comunicat.

Ocean Explorer a avut probleme luni în Alpefjord, o porțiune accidentată a Parcului Național din Nord-Estul Groenlandei și nu a reușit să se elibereze, „Asta înseamnă că mareea – care a venit în timpul zilei – nu a oferit ajutorul dorit pentru a naviga mai departe”, se arată într-un comunicat al JAC. Nu au fost raportate răniri sau risc de deteriorare a mediului ca urmare a a blocării vaporului între fiorduri.

Comandamentul Arctic a spus că a cerut unei nave de croazieră care se află mai aproape de Ocean Explorer să rămână în zonă pentru a putea ajuta în cazul în care situația se schimbă. Conform Aurora Expeditions, „unele dintre cele mai sălbatice și îndepărtate destinații de pe planetă” pot vi vizitate de Ocean Explorer, care a fost finalizat în 2021. Ocean Explorer ar putea să se elibereze cu ajutorul unei maree înalte, dar, în caz contrar, va primi ajutor..

 Guvernul Groenlandei, Autoritatea Maritimă Daneză și Consiliul Danez de Investigare a Accidentelor au fost informate despre incident.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net