11 persoane au decedat în India din cauza căldurii, în timpul unei ceremonii

Ceremonia s-a desfășurat în India, în mijlocul zilei, la temperaturi de 38 de grade Celsius, iar numărul participanților a fost de aproximativ un milion. Din nefericire, 11 persoane au decedat din cauza căldurii, iar alte 20 au fost nevoite să ajungă la spital. Peste 300 de persoane au avut simptome de insolație după eveniment.

11 persoane au murit din cauza căldurii. / foto: Twitter / Eknath Shinde
11 persoane au murit din cauza căldurii. / foto: Twitter / Eknath Shinde

Ceremonia avea ca scop decernarea unor „premii civile”, oferite persoanelor a căror muncă a adus beneficii semnificative comunității locale. Potrivit informațiilor oferite de către adevarul.ro, evenimentul s-a desfășurat nu departe de orașul Mumbai, în mijlocul unor temperaturi de 38 de grade, cât și al unui nivel de umiditate ridicat. Conform sursei, peste un milion de oameni au participat la ceremonie, dintre care 11 au murit, 20 sunt la spital (dintre care 3 în stare gravă), iar alte 300 de persoane au suferit simptome de insolație.

Tragedia a fost numită de către un oficial local drept „tristă și tulburătoare”, la eveniment participând mai mulți membri ai guvernului indian, inclusiv Ministrul de Interne. Opoziția din subcontinent a cerut demararea unei anchete, considerând că decesul celor 11 persoane a fost cauzat de neglijența organizatorilor. Se pare că cei din spatele ceremoniei doresc să ofere despăgubiri familiilor victimelor. 

Mii de oameni au murit în India din cauza căldurii, în ultimii ani

Potrivit sursei, din 2010, peste 6000 de oameni au decedat în India din cauza temperaturilor extreme, care au și stabilit noi recorduri de-a lungul anului trecut. Chiar mai mult, țara se confruntă cu un val extrem de căldură și în acest moment, iar școlile urmează să fie închise din această săptămână, conform informațiilor locale. 

Insolația este o problemă care necesită intervenția medicală imediată, fiind provocată de inabilitatea corpului nostru de a mai transpira, în condiții de căldură extremă. Cum organismul nu își mai poate regula temperatura internă prin transpirație, aceasta continuă să crească. Simptome ale insolației sunt oboseală, amețeală, vomă, dureri de cap, iar în cele din urmă, totul poate deveni fatal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net