Picăturile de ochi au devenit periculoase! O persoană a decedat, iar alte opt au orbit după ce le-au folosit

Ultima actualizare:

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA a identificat 68 de pacienți din 16 state cu o tulpină rară a bacteriei pseudomonas aeruginosa, provocată de utilizarea unei mărci de picături de ochi, produse în India. Depistată în flacoane, bacteria este rezistentă la orice tratament și a provocat deja decesul unei persoane și orbirea altor opt.

Picăturile de ochi au devenit periculoase!
Picăturile de ochi au devenit periculoase!

O persoană a decedat, iar alte opt au orbit

Oficialii americani din domeniul sănătății sunt în alertă după ce un număr mare de persoane care au utilizat o marcă de picături de ochi din India au fost infectate cu o bacterie rară. De asemenea, picăturile au făcut și victime - o persoană a murit, opt au orbit, iar alte patru au fost supuse la intervenții chirurgicale de extirpare a globilor oculari.

În ianuarie, CDC a avertizat oamenii să nu mai folosească picăturile de ochi EzriCare și Delsam Pharma. Sticlețele deschise, cumpărate de pacienți, au fost testate și verificate de către Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor – confirmând că ele conțin această bacterie.

În prezent, se fac teste pe sticluțele nedeschise pentru a determina dacă, contaminarea a avut loc în timpul procesului de fabricație. Picaturile care sunt fabricate în India și importate în SUA sub două mărci au fost ulterior scoase de pe rafturi în ianuarie și februarie.

Dacă vă confruntați cu simptome, contactați imediat un medic
Dacă vă confruntați cu simptome, contactați imediat un medic

Dacă vă confruntați cu simptome, contactați imediat un medic

Totodată, CDC îndeamnă persoanele care au folosit produsele și se confruntă acum cu simptome, să contacteze imediat un medic. Simpomele includ urdoare de culoare verde, galben sau transparentă, disconfort sau durere, roșeață, vedere încețoșată și o creștere a sensibilității la lumină, conform publicației BBC. 

Potrivit Statista, o firmă specializată în date despre piață și consumatori, picăturile de ochi au fost folosite de aproximativ 117 milioane de americani în anul 2020.

O femeie din Florida a dat în judecată compania de medicamente Global Pharma, care deține mărcile EzriCare și Delsam Pharma.

Ea susține că o infecție pe care a suferit-o după ce a folosit produsul lor i-a forțat pe medici să-i îndepărteze unul dintre ochi. „Probabil că sunt mult mai multe persoane care au suferit infecții, dar care nu sunt conștiente”, a declarat avocata femeii, Natasha Cortes.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net