Cum să ai ochi luminoși și frumoși care să atragă toate privirile: 5 sfaturi utile

Ultima actualizare:

Ochii luminoși pot spune multe despre o persoană. Când irisul (partea colorată a ochiului) este în contrast puternic cu sclera (albul ochiului), privirea este mai luminoasă și dă impresia unei bune stări de sănătate.

Sursă foto: Freepik
Sursă foto: Freepik

Dacă ochii sunt roșii, uscați, iar conturul este plin de linii fine, privirea își pierde acea strălucire naturală.

Ochii pot fi, cu ușurință, puși în evidență cu ajutorul machiajului. Mascara rezistenta la apa te ajută să ai gene care să se remarce întreaga zi și un eyeliner este o soluție optimă dacă îți dorești un contur al ochilor deosebit. Așadar, make-upul te poate ajuta să îți pui în evidență frumusețea ochilor, însă este important să ai grijă și de sănătatea lor, pentru ca aceștia să-și păstreze strălucirea naturală.

Iată câteva metode prin care te poți asigura că vei avea ochi sănătoși și luminoși la orice vârstă:

Bucură-te de un somn de calitate

Dacă nu ai parte de suficientă odihnă, mai devreme sau mai târziu, ochii vor da semne de oboseală. Privarea de somn afectează sănătatea întregului organism și este una dintre cauzele îmbătrânirii premature.

Specialiștii recomandă între 7 și 9 ore de somn în fiecare noapte. Însă, este important să existe o rutină de odihnă, ceea ce înseamnă că orele de culcare și de trezire ar trebui să fie aceleași în fiecare zi.

Potrivit unei analize publicate în 2018, expunerea la lumină artificială (televizor, tabletă, telefon mobil, laptop), în special în apropierea orei de culcare, poate afecta negativ sănătatea ochilor și ciclul natural de somn.

Pentru a evita apariția cearcănelor, a pungilor sub ochi, a liniilor fine și a ridurilor, somnul este esențial.

Protejează-ți ochii de razele ultraviolete

Protejarea ochilor de soare reduce riscul de arsuri solare pe pleoape sau pe pielea sensibilă de sub ochi. Totodată, probabilitatea ca pielea din jurul ochilor să devină uscată - ceea ce poate determina apariția liniilor fine și a ridurilor - este redusă când sunt luate măsuri de protecție adecvate.

Pentru a proteja ochii, este recomandată purtarea unor ochelari de soare cu protecție ultravioletă (UV), când te expui la lumina directă a soarelui. De asemenea, purtarea pălăriilor cu boruri largi limitează efectele negative ale razelor soarelui asupra ochilor.

Consumă suficiente lichide

Să îți menții corpul hidratat este o măsură vitală când vrei să ai organismul sănătos. Atât ochii, cât și pielea au nevoie de o hidratare corespunzătoare pentru a-și păstra vitalitatea.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, este recomandat consumul a cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. Astfel, vei evita uscăciunea oculară.

Fă pauze pentru relaxarea ochilor

Persoanele care desfășoară activități ce necesită concentrare vizuală, cum ar fi cititul sau privitul unui ecran, au nevoie de pauze constante pentru relaxarea ochilor.

Pentru a evita ca ochii să devină obosiți și uscați, este indicat să aplici regula „20-20-20“. Aceasta presupune ca, după fiecare 20 de minute petrecute în fața unui ecran, să muți privirea la un obiect situat la 20 de metri distanță, timp de 20 de secunde.

Urmează o dietă echilibrată

Pentru a avea ochi sănătoși, este bine ca alimentele care conțin carbohidrați rafinați și zaharuri să fie excluse din dieta zilnică. În schimb, sunt recomandate produsele alimentare bogate în vitaminele A, C și E, precum spanacul, varza Kale, morcovii, portocalele, pepenii, căpșunele, piersicile și fructele de avocado.

Totodată, consumul alimentelor sărate poate determina organismul să rețină apă. Retenția de apă are un efect inflamator, care ar putea duce la umflarea zonei din jurul ochilor. În plus, consumul prea mare de sare poate crește tensiunea arterială. Pentru a preveni retenția de apă și pentru a menține tensiunea arterială sub control, consumul de sare trebuie limitat la o linguriță pe zi.

Ochii luminoși sunt, adesea, un semn de sănătate și vitalitate. Dacă ochii arată obosiți, sunt roșii, iritați sau umflați, strălucirea naturală pălește. De aceea, este bine să ai un stil de viață echilibrat, pentru a menține sănătatea oculară.

    Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
zodii pixabay jpg
Cea mai tare rețeta de cozonac și cea mai căutată în comunitatea de cooking
relație jpeg
horoscop jpeg
Infidelitate jpg
barfe jpeg
esoteric 652642 1280 jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net