Povestea emoționantă a copilului necunoscut de pe Titanic. S-a aflat cine e după 95 de ani

În noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, Titanicul, cea mai mare navă din lume la data plecării sale în călătoria inaugurală, s-a scufundat în apele Oceanului Atlantic, după ce a lovit un aisberg. La câteva zile după tragicul incident, membrii echipajului de salvare de pe nava Mackay-Bennett au scos din apele Atlanticului corpul unui bebeluș.

Povestea emoționantă a copilului necunoscut de pe Titanic / Foto: Colaj captură video
Povestea emoționantă a copilului necunoscut de pe Titanic / Foto: Colaj captură video

Pe data de 21 aprilie 1912, marinarii de pe vasul CS Mackay-Bennett care au intervenit pentru recuperarea cadavrelor ce pluteau în derivă după scufundarea Titanicului, în teribila noapte de 14 spre 15 aprilie 1912, au găsit îngroziți trupul unui copilaș, un băiețel de 19 luni, cu părul blond, fiind cel de-al patrulea copil scos din apele înghețate.

A devenit cunoscut pur și simplu ca și „copilul necunoscut” de pe Titanic, iar la data de 4 mai 1912, băiețelul a fost înmormântat în cimitirul Fairview, în sicriul său a fost pus un pandantiv de cupru pe care scria „Copilul nostru”, iar pe piatra funerară erau inscripționate cuvintele: „Ridicată în memoria unui copil necunoscut ale cărui rămășițe au fost recuperate după dezastrul Titanicului din 15 aprilie 1912”.

Până în anul 2002, băiețelul a fost pur și simplu „copilul necunoscut”

Piatra funerară a băiețelului găsit în apele Atlanticului / Foto: Captură video
Piatra funerară a băiețelului găsit în apele Atlanticului / Foto: Captură video

De-a lungul anilor și până în prezent, au existat mai multe teorii privind copilul găsit mort plutind pe suprafața rece a apei, după scufundarea Titanicului. Pantofii săi au rămas una dintre cele mai emoționante amintire ale dezastrului. Încălțările sunt în prezent într-un muzeu, după ce au stat timp de șase ani în biroul secției de poliție unde lucra bărbatul care i-a găsit, iar când s-a pensionat, în 1918, i-a luat acasă. În 2002, urmașii săi i-au donat Muzeului Maritim al Atlanticului din Halifax, Canada.

Tot până în anul 2002, băiețelul era pur și simplu „copilul necunoscut”. Deși a mai fost identificat greșit, o dată ca un copil suedez de aproximativ doi ani, Gösta Pålsson, sau al unui băiat irlandez de aceeași vârstă, Eugene Rice, alți doi copii cu părul blond care muriseră în naufragiu, iar în același an și producătorii serialului american de televiziune „Secrets of the Dead” au anunțat și ei o identitate eronată, susținând că ar fi vorba despre Eino Viljami Panula, un copil finlandez de 13 luni, afirmațiile lor bazându-se pe rezultatele unor teste ADN, abia în anul 2007 s-a aflat adevărata identitate a băiețelului, după 95 de ani de la scufundarea Titanicului.

Micuțul era Sidney Leslie Goodwin

Astfel, în anul 2007, câțiva cercetătorii de la Universitatea Lakehead au efectuat teste suplimentare în laboratoarele speciale ale armatei canadiene și au constatat că, de fapt, ADN-ul copilului nu se potrivea cu al familiei Panula, în schimb s-au potrivit cu ale rudei unei alte femei dispărută în naufragiu, o anume Goodwin. Noile date, care au identificat cu certitudine copilul ca fiind Sidney Leslie Goodwin, au fost făcute publice pe 30 iulie 2007.

Sidney a devenit, în ciuda faptului că în zilele imediat următoare naufragiului fuseseră recuperate și alte două corpuri de copii, simbolul tuturor copiilor pierduți în apele oceanului înghețat și, după ce băiețelul necunoscut a primit un nume, au început cercetări minuțioase privind povestea sa.

Sidney era cel mai mic copil al familiei și avea 5 frați

Membrii familiei Goodwin, micuțul Sidney lipsește din poză / Foto: Captură video
Membrii familiei Goodwin, micuțul Sidney lipsește din poză / Foto: Captură video

Sidney Goodwin se născuse pe 9 septembrie 1910 în satul britanic Melksham, era cel mai mic copil al lui Frederick Joseph și al Augustei Goodwin și avea cinci frați mai mari: Lillian, Charles, William, Jessie și Harold. Toți se aflau pe Titanic. Unchiul său Thomas, care părăsise Anglia cu ceva timp în urmă și se stabilise în Niagara Falls, New York, i-a scris lui Frederick, tatăl familiei, spunându-i că o centrală electrică era pe cale să se deschidă în zonă. Frederick a decis să înceapă o nouă viață în Statele Unite împreună cu soția și cei 6 copii ai săi și a rezervat astfel șase locuri la clasa a treia pe SS New York, cu plecare din Southampton, dar din cauza unei greve călătoria a fost amânată, iar pasagerii au fost transferați pe Titanic, tot la clasa a treia.

Nu se știe cum au au petrecut membrii familiei Goodwin primele trei zile ale călătoriei. Însă, singura informație este că au dormit în cabine separate, Frederick și fiii cei mari în zona provei, iar Augusta cu mezinul Sidney și cu fetele într-o cabină de la pupa.

Istoricul Walter Lord a dedicat un capitol întreg familiei, în cartea sa „The Night Lives On”, explicând că e posibil ca pasagerii de la clasa a III-a să fi murit pentru că nu știau limba engleză, dar în cazul de față teoria nu se confirmă, pentru că familia era britanică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net