Excluderea Rusiei din Swift ar putea fi cea mai mare greșeală. Ce părere are un economist despre asta

În urma sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană și Statele Unite, dar și datorită companiilor ce s-au retras, în semn de solidaritate, de pe piața rusească, rubla s-a prăbușit în doar câteva zile.

china rusia jpeg

Totuși, s-ar putea ca legăturile ruso-chineze să ne depășească așteptările. Într-o analiză publicată de Yahoo! Finance se pare că Rusia ar putea adopta moneda chineză yuan pentru a trece peste sancțiunile impuse, dar mai ales peste interzicerea sistemului de plăți internaționale SWIFT. 

În acest moment, o rublă rusească valorează mult mai puțin decât un cent american, făcând cetățenii de rând din Rusia să se reorienteze spre protecția veniturilor lor prin intermediul criptomonedelor precum Bitcoin sau prin intermediul aurului, pentru a se proteja în fața inflației.

O alianță economică Rusia-China ar putea pune probleme tuturor

Pe măsură ce tancurile armatei lui Vladimir Putin se îndreaptă spre Kiev, la fel de repede și economia propriei țări se apropie de colaps, iar specula a devenit singura metodă pentru ca cetățenii să-și păstreze valuta în Criptomonede sau alte finanțe digitale, precum NFT-urile. 

Totuși, piața crypto nu are destul volum și lichiditate pentru a susține o economie atât de mare precum a Rusiei, iar tot mai mulți specialiști din Japonia fac presiuni și impun sancțiuni pentru persoanele fizice din Rusia ce doresc să-și schimbe veniturile in Criptomonede. Sancțiunile impuse de Japonia îl au în vedere chiar pe președintele Rusiei, Vladimir Putin.

Asta lasă oficialitățile de la Kremlin cu alte opțiuni: să folosească Yuanul chinezesc și să adopte utilizarea sistemului de plăți internaționale de la Beijing, CIPS. 

Deconectarea Rusiei de la sistemul internațional de plăți SWIFT ar putea fi o greșeală, dând naștere unui adversar de temut pe plan economic, bazat pe Yuanul chinezesc împotriva unui sistem de plăți ce domină piața asiatică.

Steve H. Hanke, profesor de economici aplicate la universitatea Johns Hopkins, a declarat pentru sursa citată că "deconectarea Rusiei dintr-un sistem bazat pe dolarul american nu va avea un impact imediat, ci pe termen lung. 

Asta va face loc pentru noi provocări pentru sistemul bazat pe dolarul american, un sistem dominat de Statele Unite de foarte mulți ani"

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
rugaciune biblie tatal nostru freepick jpg
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net