Cum încearcă Rusia să-și salveze economia. Moscova a blocat toate tranzacțiile

#Război Ucraina-Rusia

După ce economia Rusiei a fost puternic lovită de sancțiunile Uniunii Europene, dar și datorită mai multor companii ce s-au retras de pe piața rusească, Federația Rusă a declarat că pune restricții temporare străinilor care doresc să părăsească activele rusești, punând frâna unui exod accelerat al investitorilor, determinat de sancțiunile occidentale paralizante impuse în urma invaziei Ucrainei.

vladimir putin

Activele rusești au intrat în cădere liberă, acțiunile MSCI Russia ETF listate la Londra scăzând cu 50% pentru a atinge un nou minim record, în timp ce cel mai mare creditor din Rusia, Sberbank, a scăzut cu 21%, în contextul în care investitorii s-au străduit să-și retragă investițiile din acestea. 

Cum încearcă Putin să salveze economia

Principalii brokeri, inclusiv fondul speculativ Man Group și managerul britanic de active Abrdn, și-au redus pozițiile în Rusia, după ce rubla rusească a scăzut la un nivel record și tranzacționarea a fost înghețată, după ce Moscow Exchange nu s-a mai deschis de trei zile.

„Există cu siguranță o dorință din partea managerilor de active și a furnizorilor de referință de a scăpa de expunerea Rusiei în portofoliile și indicile lor”, a declarat Kaspar Hense, manager senior la Bluebay Asset Management din Londra.

Mișcarea Moscovei de a impune controale asupra capitalului înseamnă că titluri de valoare de miliarde de dolari deținute de străini în Rusia riscă să rămână blocate în Federația Rusă.

În câteva săptămâni, Rusia s-a transformat de la un pariu profitabil datorită creșterii prețului petrolului la o piață neinvestibilă, cu o bancă centrală blocată de sancțiuni, bănci majore excluse din sistemul internațional de plăți Swift și controale de capital ce ține fluxurile de bani pe loc.

Managerul de active Abrdn are aproximativ două miliarde de lire sterline din banii clienților investiți în Rusia și Belarus și, de asemenea, și-a redus pozițiile, a declarat directorul executiv Stephen Bird.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
plane 2104594 1280 jpg
politia pixabay jpg
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image
actualitate.net
image
actualitate.net