Experiența groaznică de care a avut parte un cuplu care a cumpărat un conac cu 40 de milioane de dolari. Ce au descoperit în casă

Ultima actualizare:

Un cuplu din Londra a trăit o experiență groaznică după ce a achiziționat un conac, care la prima vedere părea impresionant, pentru suma de 40,2 milioane de dolari. La scurt timp după ce s-au mutat în el, au descoperit că locuința era grav infestată de molii. În urma unei lupte juridice îndelungate, justiția le-a dat dreptate, permițându-le să returneze proprietatea și să își recupereze cea mai mare parte a banilor.

Londra. Foto: Unsplash.
Londra. Foto: Unsplash.

O investiție de lux transformată într-un coșmar

Situată pe o stradă exclusivistă din nord-vestul Londrei, în apropiere de Notting Hill, vila Horbury era, la prima vedere, o reședință de vis. Conacul impresionant, cu fațadă victoriană, includea facilități de ultimă generație: piscină interioară, spa, sală de fitness, cinema privat și o cramă. Însă, în ciuda rafinamentului arhitectural și a dotărilor de lux, noii proprietari aveau să descopere rapid un secret ascuns în structura casei, au scris cei de la editioncnn.com.

La scurt timp după ce s-au mutat, Iya Patarkatsishvili, fiica unui miliardar georgian, și soțul ei, Yevhen Hunyak, au fost șocați să constate prezența unei colonii masive de molii, infiltrate în izolația casei. Insectele nu doar că invadaseră fiecare colț al locuinței, dar au distrus hainele scumpe ale familiei, covoarele și chiar obiectele personale.

Un coșmar: „Omoram între 10 și 35 de molii pe zi”

Moliile erau peste tot: pe prosoape, pe paharele de vin și chiar pe periuțele de dinți, transformând fiecare zi într-o luptă continuă. „Omoram zilnic între 10 și 35 de molii, iar problema părea să se agraveze pe măsură ce descopeream noi locuri infestate”, a povestit Hunyak în fața instanței.

Disperat să găsească o soluție, cuplul a angajat mai mulți specialiști în dezinsecție, dar intervențiile nu au fost suficiente pentru a stopa problema. În cele din urmă, au decis să acționeze în instanță, acuzând vânzătorul, pe William Woodward-Fisher, de declarații frauduloase și de ascunderea unui defect major al proprietății.

Un proces răsunător și o decizie istorică

În timpul procesului, s-a dovedit că infestarea nu era o problemă recentă. Potrivit hotărârii judecătorești, soția lui Woodward-Fisher descoperise pentru prima dată moliile în 2018, la scurt timp după instalarea unei noi izolații în urma unor lucrări de renovare. Mai mult, existau dovezi clare că familia vânzătorului încercase, fără succes, să elimine dăunătorii, angajând specialiști și trimițând mai multe emailuri pe această temă.

Deși judecătorul a considerat că Woodward-Fisher nu a avut intenția explicită de a înșela cumpărătorii, a concluzionat că acesta a răspuns fals la întrebări esențiale privind starea locuinței. Prin urmare, instanța a decis ca proprietatea să fie returnată, iar cuplul să primească o sumă substanțială drept despăgubire, incluzând cheltuielile suportate pentru combaterea infestării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
www.gandul.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.viva.ro
image
www.unica.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
pescar jpeg
George Simion jpg
Alimentele pe care un specialist in siguranta alimentara nu le ar pune niciodata in cos la supermarket, foto Shutterstock jpg
6 act 5 vreme rea jpeg
Ce este Hantavirusul, infectia care a ucis o pe sotia lui Gene Hackman, foto Shutterstock, Pinterest jpg
Alimente pe baza de plante, foto Shutterstock jpg
index (2) webp
index (1) webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net