Farmacistă la 101 ani! Cine este femeia care a intrat în Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

Cea mai bătrână farmacistă din lume nu are nici o intenţie să se pensioneze, în ciuda faptului că are peste 100 de ani. Kesa Hatamoto din Tokyo, Japonia, practică această profesie de peste şapte decenii şi spune că este un dar de la Dumnezeu. 

Kesa Hatamoto  a devenit farmacistă  în urmă cu 70 de ani. SURSĂ FOTO: Guinness World Records
Kesa Hatamoto a devenit farmacistă în urmă cu 70 de ani. SURSĂ FOTO: Guinness World Records

Recent, Cartea Recordurilor Guinness a confirmat că Hatamato este cea mai în vârstă farmacistă din lume. Şi nu vă lăsaţi păcăliţi crezând că are un rol pur managerial. Ea face o mare parte din muncă singură - inclusiv stocarea, comandarea şi expedierea medicamentelor.

În mod surprinzător, ambiţia ei din copilărie a fost să devină profesor de şcoală elementară. Cu toate acestea, cuvintele tatălui ei au determinat-o să se alăture lumii medicinei. Ani mai târziu, Kesa spune că nu regretă nici o clipă alegerea făcută. „Tatăl meu mi-a spus că farmacia este o profesie pe viaţă. L-am respectat foarte tare, aşa că am ştiut că are dreptate”, a declarat Kesa Hatamoto, pentru Cartea Recordurilor Guinness. După ce a absolvit facultatea, a lucrat într-un laborator, însă mai târziu s-a căsătorit şi a făcut o pauză de la carieră. Oportunitatea de a avea propria ei farmacie a venit ca din senin.

Acest  job este  pasiunea ei. SURSĂ FOTO: Guinness World Records
Acest job este pasiunea ei. SURSĂ FOTO: Guinness World Records

„Soţul meu a devenit girant pentru un prieten. Am avut încredere în el, dar nu i-a ieşit afacerea. Girantul, adică soţul meu, a trebuit să plătească ce a rămas din împrumutul rămas. Aşa ne-a venit ideea să ne deschidem farmacie!”, a mai spus Kesa. Nu a vândut doar medicamente, ci şi alte produse — cosmetice sau de uz casnic. Şi cum nu erau alte magazine în zonă, farmacia lui Kesa a prosperat.

Kesa are  propria farmacie. SURSĂ FOTO: Guinness World Records
Kesa are propria farmacie. SURSĂ FOTO: Guinness World Records

Bătrâna crede că personalitatea ei a fost cheia succesului în toţi aceşti 70 de ani: „Am mult curaj! Deşi am fost îngrijorată când soţul meu a fost prins într-o situaţie supărătoare din punct de vedere financiar, nu l-am învinuit niciodată. Cred că acesta este cel mai înţelept lucru pe care l-am făcut în toată viaţa mea!”. Acum deţinătoare a unui record mondial, Kesa a declarat că nu ar fi putut face asta singură. „Mă simt puţin copleşită de faptul că am obţinut un titlu atât de important. Dar clienţii şi colegii mei sunt fericiţi. Toţi m-au ajutat”, a adăugat Hatamoto. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
Odihnă, flori, somn jpg
albert einstein foto profimedia
pablo picasso si olga captura video jpg
pilot pixabay jpg
Louis Vuitton jpg
coriandru bun jpg
Plajă din Mamaia foto OPMCTA jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net