Farmacistă la 101 ani! Cine este femeia care a intrat în Cartea Recordurilor

Ultima actualizare:

Cea mai bătrână farmacistă din lume nu are nici o intenţie să se pensioneze, în ciuda faptului că are peste 100 de ani. Kesa Hatamoto din Tokyo, Japonia, practică această profesie de peste şapte decenii şi spune că este un dar de la Dumnezeu. 

Kesa Hatamoto  a devenit farmacistă  în urmă cu 70 de ani. SURSĂ FOTO: Guinness World Records
Kesa Hatamoto a devenit farmacistă în urmă cu 70 de ani. SURSĂ FOTO: Guinness World Records

Recent, Cartea Recordurilor Guinness a confirmat că Hatamato este cea mai în vârstă farmacistă din lume. Şi nu vă lăsaţi păcăliţi crezând că are un rol pur managerial. Ea face o mare parte din muncă singură - inclusiv stocarea, comandarea şi expedierea medicamentelor.

În mod surprinzător, ambiţia ei din copilărie a fost să devină profesor de şcoală elementară. Cu toate acestea, cuvintele tatălui ei au determinat-o să se alăture lumii medicinei. Ani mai târziu, Kesa spune că nu regretă nici o clipă alegerea făcută. „Tatăl meu mi-a spus că farmacia este o profesie pe viaţă. L-am respectat foarte tare, aşa că am ştiut că are dreptate”, a declarat Kesa Hatamoto, pentru Cartea Recordurilor Guinness. După ce a absolvit facultatea, a lucrat într-un laborator, însă mai târziu s-a căsătorit şi a făcut o pauză de la carieră. Oportunitatea de a avea propria ei farmacie a venit ca din senin.

Acest  job este  pasiunea ei. SURSĂ FOTO: Guinness World Records
Acest job este pasiunea ei. SURSĂ FOTO: Guinness World Records

„Soţul meu a devenit girant pentru un prieten. Am avut încredere în el, dar nu i-a ieşit afacerea. Girantul, adică soţul meu, a trebuit să plătească ce a rămas din împrumutul rămas. Aşa ne-a venit ideea să ne deschidem farmacie!”, a mai spus Kesa. Nu a vândut doar medicamente, ci şi alte produse — cosmetice sau de uz casnic. Şi cum nu erau alte magazine în zonă, farmacia lui Kesa a prosperat.

Kesa are  propria farmacie. SURSĂ FOTO: Guinness World Records
Kesa are propria farmacie. SURSĂ FOTO: Guinness World Records

Bătrâna crede că personalitatea ei a fost cheia succesului în toţi aceşti 70 de ani: „Am mult curaj! Deşi am fost îngrijorată când soţul meu a fost prins într-o situaţie supărătoare din punct de vedere financiar, nu l-am învinuit niciodată. Cred că acesta este cel mai înţelept lucru pe care l-am făcut în toată viaţa mea!”. Acum deţinătoare a unui record mondial, Kesa a declarat că nu ar fi putut face asta singură. „Mă simt puţin copleşită de faptul că am obţinut un titlu atât de important. Dar clienţii şi colegii mei sunt fericiţi. Toţi m-au ajutat”, a adăugat Hatamoto. 

image
image
image
image
image
image
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (1) jpg
1 kamala harris prima femeie presedinte a sua joe biden 1 jpg jpeg
pompieri smurd jpg
mic dejun la hotel jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
Arca lui Noe  png
Viena jpg
inec mare mamaia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net