Sfaturi pentru o viață lungă de la o bătrână care a împlinit 106 ani! Care sunt obiceiurile la care nu renunță nici acum

Cu numai câteva luni în urmă, Katie MacRae și-a sărbătorit ziua de naștere: bătrâna a reușit să ajungă la vârsta fabuloasă de 106 ani! MacRae spune că nu crede să existe un secret anume pentru a ajunge la asemenea vârste înaintate, însă ne sfătuiește să trăim fiecare clipă a vieții din plin, un lucru pe care ea l-a făcut mereu.

Bătrâna a împlinit 106 ani
Bătrâna a împlinit 106 ani

Katie MacRae s-a născut chiar în afara Londrei, în anul 1917, în timp ce Primul Război Mondial încă nu ajunsese la sfârșit. La vârsta de 15 ani, după ce nu a mai mers la școală, a început să lucreze ca secretară, iar încă din anul 1965, ea și soțul ei s-au mutat în Australia, alături de fiul lor.

Când a fost întrebată ce sfaturi le dă celor care încearcă să trăiască până la vârste cât mai înaintate, Katie MacRae a răspuns sincer. „Sfatul meu este ca oamenii să își trăiască viața din plin, să zâmbească și să se bucure de tot ce se întâmplă în jurul lor”, a spus bătrâna în vârstă de 106 ani, conform businessinsider.com.

Bătrâna nu fumează, iar unul dintre factorii care i-au permis să ajungă la o vârstă atât de înaintată pot fi și genele. Katie MacRae a împărtășit patru obiceiuri pe care nu le-a abandonat nici la această vârstă.

Și-a aniversat ziua de 106 ani

„Îmi place să grădinăresc, mi-a plăcut de când eram mică. Mi-am ajutat tatăl atunci când ne-am mutat într-o casă nouă. Pe stradă era organizat un concurs de grădinărit și eu am ieșit pe locul 12 sau 13”, a povestit Katie MacRae.

Bătrâna își păstrează un stil de viață activ chiar și la această vârstă și încearcă să rămână cât mai ocupată, pentru a-și păstra mintea ageră. În plus, Katie MacRae spune că zâmbește mereu. Cel mai bun sfat pe care bătrâna îl dă este să „zâmbim, să fim fericiți și să ne bucurăm de viață.” Studiile au arătat că persoanele care trec de 100 de ani tind să se bucure de părțile pozitive ale vieții și să fie mulțumiți cu ce au deja.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net