Fiul lui Joe Biden, anchetat din nou pentru evaziune fiscală. Câți ani de închisoare riscă
Fiul președintelui american Joe Biden, Hunter Biden, se află din nou sub lupa autorităților, fiind anchetat pentru evaziune fiscală. Ancheta acoperă o perioadă de patru ani și include conexiuni financiare cu Ucraina, România și China. Potrivit Wall Street Journal (WSJ), Hunter Biden ar fi primit bani în conturile sale din bănci americane de la entități din aceste țări.
Noile acuzații
Hunter Biden a fost pus sub acuzare joi pentru nouă acuzații fiscale, amplificând nivelul pericolului juridic pentru el. Aceste acuzații se adaugă la cele incluse într-un acord de recunoaștere a vinovăției pe care Hunter Biden l-a încheiat cu procurorii federali la începutul acestui an, acord care ulterior s-a destrămat.
Actul de acuzare stabilește un caz complex care se desfășoară în Los Angeles și are implicații semnificative pentru campania de realegere a președintelui Biden. Acesta include trei acuzații de evaziune și șase infracțiuni fiscale minore. Procurorii afirmă că Hunter Biden nu a plătit cel puțin 1,4 milioane de dolari în taxe federale pentru anii 2016-2019.
Detalii privind cheltuielile extravagante
Potrivit rechizitoriului, Hunter Biden a adoptat un stil de viață extravagant, cheltuind milioane de dolari pe diverse aspecte, în timp ce evita plata impozitelor. Printre cheltuielile notate se află sume semnificative pentru retrageri de numerar, plăți către femei și sume substanțiale pentru îmbrăcăminte.
În 2018, Hunter Biden a cheltuit peste 1,8 milioane de dolari, inclusiv sume considerabile pentru retrageri de numerar și plăți către femei. Conform rechizitoriului, el ar fi trimis un SMS fostei soții, justificând incapacitatea de a plăti pensia alimentară "din cauza fondurilor insuficiente".
Acordul anterior și critici
La începutul acestui an, Hunter Biden urma să pledeze vinovat la acuzații fiscale minore în cadrul unui acord cu procurorii. Cu toate acestea, acordul s-a destrămat, fiind pus sub semnul întrebării și criticii din partea republicanilor, care l-au perceput ca pe un "acord de favoare".