Fostul lider Hamas, declarații înfiorătoare: „Suntem proprietarii acestui pământ. Toți sunt inamici”

Un fost lider al Hamas, Khalid Meshaal, a declarat la un post de televiziune din Turcia că ceea ce militanții au făcut sâmbăta trecută a fost „o încercare de înlăturare a ocupației israeliene” și spune că este „mândru” de ei, iar acest conflict nu a început săptămâna trecută, ci în 1948.

Fostul lider Hamas, Khalid Meshaal, declarații înfiorătoare / Foto: Captură video
Fostul lider Hamas, Khalid Meshaal, declarații înfiorătoare / Foto: Captură video

Fost lider Hamas: „Oricine vine pe teritoriul meu este inamic și vinovat”

Potrivit fostului lider al Hamas, Khalid Meshaal, conflictul nu a început săptămâna trecută, ci în 1948. „Israelul a tot spus că armata lui este cea mai puternică și de neînvins. Când am văzut că au fost învinși în câteva ore, am fost surprinși și noi. Continuăm să le spunem să nu facă asta. Dar pe timp de război, aceste incidente se pot întâmpla. Nu asta spune Israelul mereu, că ei nu omoară civili intenționat? Suntem proprietarii acestui pământ.

Când inamicii vin din afară, fie că sunt soldați sau civili, cu toții sunt inamici. Oricine vine pe teritoriul meu (ca să-l ocupe) este inamic și vinovat”, a declarat fostul lider Hamas la un post de televiziune din Turcia, relatează știrileprotv.ro.

Încă 58 de români din Israel au revenit în România  

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că în cursul zilei de 14 octombrie 2023 alţi 58 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul unei curse aeriene operate de o companie privată.

De asemenea, precizează că echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah rămâne pregătită să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară din Statul Israel.

„În continuarea informaţiilor transmise în contextul deteriorării situaţiei de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor constante ale Celulei de Criză a MAE, în cursul zilei de 14 octombrie 2023, alţi 58 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România, prin intermediul unei curse aeriene operate de o companie privată. Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv şi al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah rămâne pregătită să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români care vor solicita sprijin pentru revenirea în ţară din Statul Israel”, a transmis MAE.

Ministerul recomandă insistent cetăţenilor români care încă se află pe teritoriul Statului Israel să urmeze cu stricteţe indicaţiile autorităţilor israeliene și le reamintește celor aflați temporar pe teritoriul acestui stat care doresc să revină în România să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro şi la numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279, precum şi cel al Consulatului General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
florin piersic facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Mihai Leu jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
accident Vrancea jpeg
furtuni ploi jpeg
Spania jpg
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Akkadian FOTO wikipedia jpg
Proiect construcție casă FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net