Fostul secretar al SUA, Frank G. Wisner, despre țara noastră: «Poziția României este sensibilă, dificilă și periculoasă»

#Război Ucraina-Rusia

Fostul secretar de stat al Statelor Unite, Frank G. Wisner II, în cadrul unui interviu exclusiv Adevărul, a discutat despre poziția pe care România o are în contextul războiului ruso-ucrainean, dar și asupra sprijinului pe care NATO și SUA îl au în cazul unui atac, puțin probabil, al Federației Ruse asupra Alianței Nord-Atlantice.

Frank G. Wisner II
Frank G. Wisner II

Frank G. Wisner II are o carieră bogată în spate, fiind una dintre persoanele de vârf de la Casa Albă cu o puternică experiență diplomatică. Acesta a subliniat că poziția României în Europa de Est este una sensibilă, mai ales în contextul ce este purtat la granița țării, considerând că este „sensibilă, dificilă și periculoasă”, similar cu alte țări ce se află în fostul spațiu sovietic din estul european.

E posibil un atac din partea Rusiei?

În același timp, Frank G. Wisner II a declarat că înțelege frica pe care România o simte, mai ales că trupele Rusiei se apropie de Republica Moldova. Totuși, acesta a declarat ferm că România este o țară membră a NATO, iar orice agresiune asupra unui stat NATO este o agresiune asupra întregii Alianțe Nord-Atlantice. 

De asemenea, fostul secretar de stat al Statelor Unite a declarat că un atac asupra țărilor membre NATO ar fi o decizie nesăbuită și deloc înțeleaptă din partea lui Vladimir Putin. Acesta a subliniat că Putin încearcă să se impună în Ucraina, iar un atac asupra unei alte țări din Europa de Est este improbabilă.

Cât despre posibilitatea ca Putin să fie oprit, Frank G. Wisner II a transmis că acesta ar putea fi oprit doar prin solidaritatea țărilor membre NATO, prin unitate și forță a Alianței. De asemenea, acesta a subliniat că NATO nu se va implica în mod direct în conflictul cu Rusia, deoarece Ucraina nu face parte din Alianța Nord-Atlantică, încălcând Tratatul Nord-Atlantic. 

Citește tot interviul pe Adevărul.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
image
vreme furtuna png
femeie loterie loto istock jpg
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net