FOTO. Măsură extremă în Spania împotriva furturilor. Uleiul de măsline, legat cu lanțuri în magazine

Ultima actualizare:

Imagine incredibilă în magazinele din Spania. În timp ce prețurile cresc, furturile se înmulțesc, iar uleiul de măsline a devenit ținta grupurilor infracționale organizate. Spania, cel mai mare producător de ulei de măsline din lume, a luat o decizie șoc pentru protejarea alimentului de furturi. Astfel, sticlele de ulei au fost prinse cu lanțuri de rafturi în magazinele din Spania. Exemplul a fost urmat și de americani.

image

În supermarketurile din Spania, cel mai mare producător de ulei de măsline din lume, sticlele de ulei pentru gătit sunt legate cu lanțuri închise cu lacăte după ce prețurile au crescut enorm și furturile la fel, relatează Reuters.

Prețul uleiului a crescut 150%

Prețurile uleiului de măsline, acum oficial la 8 euro pe litru, au crescut cu 150% în ultimii doi ani în Spania, deoarece o secetă arzătoare din sud a afectat recolta de măsline. Bandele criminale organizate fură petrolul pentru a-l vinde, a spus Navarro.

Din septembrie, sticlele de 5 litri de ulei de măsline au fost înlănțuite pe rafturi pentru a preveni furtul.

„Este o măsură nebunească, extremă, dar a funcționat”, a spus Navarro.

Spanish supermarkets lock up olive oil as shoplifting surges https://t.co/SvAKhO5ee5 pic.twitter.com/8nj64cJ4WQ

— Reuters (@Reuters) November 20, 2023

Sticlele de un litru de ulei de măsline extravirgin se vând cu până la 14,5 euro în unele supermarketuri, un preț care a crescut cu 150% față de cel de acum doi ani. Astfel, uleiul de măsline a intrat în categoria produselor pe care comercianții le securizează cum ar fi băuturile spirtoase, cosmeticele sau electrocasnicele.

„Observam o creștere majoră a furtului din magazine”, a declarat Ruben Navarro, CEO al lanțului de supermarketuri Tu Super, care operează 30 de magazine în regiunea Andalucia din Spania. „Uleiul de măsline a devenit un produs ideal pentru furat”.

image

Uleiul de măsline, ținta grupurilor infracționale organizate

Prețurile uleiului de măsline, acum oficial la 8 euro pe litru, au crescut cu 150% în ultimii doi ani în Spania, deoarece o secetă arzătoare din sud a afectat recolta de măsline. Grupurile infracționale organizate fură uleiul pentru a-l vinde, a spus Navarro.

Tu Super nu este singurul care întărește securitatea: în unele supermarketuri Carrefour și Auchan din Madrid, sticlele de un litru sunt prevăzute cu etichete de securitate care trebuie îndepărtate de personal la casă.

STC, o companie spaniolă care furnizează soluții antifurt comercianților cu amănuntul, a înregistrat o creștere de 12 ori a comenzilor de la supermarketuri în această vară pentru dispozitive pentru protejarea sticlelor de ulei de măsline, a declarat Salvador Canones pentru Reuters.

Poliția spaniolă a descoperit, de asemenea, furturi de ulei de măsline din fabrici și, în octombrie, a arestat două persoane în cadrul unei anchete privind furtul a 56 de tone de ulei de măsline extravirgin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cozonac
Kate Middleton și Prințul William  foto   GettyImages jpg
pisici
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net