Furtun─â de z─âpad─â peste turci ╚Öi greci. Iarna ┼či-a intrat violent ├«n drepturi

26 ianuarie 2022

Vreme extrem─â ├«n Grecia ┼či ├«n Turcia! Dac─â la ├«nceputul anului, vecinii no┼čtri s-au bucurat de temperaturi prim─âv─âratice, iat─â c─â iarna ┼či-a intrat violent ├«n drepturi! ├Äncep├ónd de luni, temperaturile au sc─âzut la -14 grade ┼či z─âpada a acoperit cu un strat gros localit─â┼úi ├«ntregi.

image
Grecia: Templul lui Poseidon din Corint, acoperit de om─ât. Foto: EPA - EFE

Furtuna de z─âpad─â ab─âtut─â asupra Greciei a obligat autorit─â┼úile din Atena s─â ├«nchid─â ┼čcolile, Parlamentul a am├ónat o sesiune parlamentar─â ┼či mai multe centre de vaccinare ├«mpotriva COVID-19 au fost ├«nchise.

Sute de ┼čoferi, bloca┼úi pe drumuri din cauza z─âpezii din Atena

├Än apropiere de insula Andros, localnicii au surprins o tornad─â ├«n largul m─ârii. Pe drumurile din jurul capitalei elene, sute de ┼čoferi au petrecut ore ├«n ┼čir bloca┼úi ├«n ma┼čini dup─â ce drumurile au devenit impracticabile din cauza z─âpezii abundente. Christos Stylianides, ministrul grec al Protec┼úiei Civile ┼či Crizei Climatice, a acuzat compania care se ocup─â de administrarea autostr─âzii ┼či a subliniat c─â oamenii ├«nz─âpezi┼úi au fost salva┼úi cu interven┼úia armatei, a pompierilor ┼či a reprezentan┼úilor din cadrul Ministerului de Interne.

image
Grecia: Autostrăzile de lângă Atena, blocate de zăpadă. Foto: EPA - EFE

Meteorologii eleni au spus c─â un astfel de fenomen extrem nu s-a mai produs ├«n Grecia din anul 1968. 

Haos în Istanbul din cauza zăpezii

Inclusiv în Turcia, iarna a creat probleme serioase, după ce aeroportul din Istanbul a fost închis luni, fapt ce a dus la anularea mai multor zboruri.

image
Turcia: Copiii turci au ie┼čit la bulg─âreal─â luni, 24 ianuarie. FOTO: EPA - EFE

Z─âpada c─âzut─â ├«n cantit─â┼úi uria┼če ├«ntr-un interval de timp foarte scurt a generat haos ┼či ├«n Istanbul, unde tr─âiesc peste 16 milioane de oameni. De┼či autorit─â┼úile nu au dispus aici ├«nchiderea ┼čcolilor, au fost emise mai multe avertismente privind ├«nchiderea mai multor autostr─âzi, ├«n special cele din regiunea Tracia.

Fenomenul meteorologic extrem a ├«nceput ├«nc─â de duminic─â seara, 23 ianuarie, c├ónd primii care s-au bucurat de z─âpad─â au fost copiii turci, care au ie┼čit ├«n parcuri s─â se bulg─âreasc─â. Meteorologii avertizeaz─â c─â astfel de fenomene sunt cauzate ├«n special de schimb─ârile climatice care s-au accentuat ├«n ultimii ani din cauza polu─ârii excesive.

image
Turcia: Istanbulul, acoperit complet de un strat gros de nea. Foto: EPA - EFE

At├ót ├«n Grecia, c├ót ┼či ├«n Turcia, ninsoarea a ├«nceput ├«n noaptea zilei de 23 spre 24 ianuarie ┼či a sc─âzut ├«n intensitate abia ├«n noaptea de 25 ianuarie.

Autorit─â┼úile au fost luate prin surprindere de cantitatea uria┼č─â de precipita┼úii ┼či au reac┼úionat cu ├«nt├órziere ├«n vederea eliber─ârii drumurilor.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! ┼či pe Google News! 

cub pepe png
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
andrei stefanescu iubita3 png
sharon stone afp (2) jpg
fuego iubita2 png
cub delia png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
regina elisabeta
salvamari 0 jpeg
Experţi în armamentul nuclear: Putin recurge la ameninţarea nucleară pentru a evita intervenţia directă a NATO în Ucraina jpeg
FotoJet (4) jpg
masini electrice jpeg
monkeys g12b54201d 1920 jpg