Meteorologii au anunțat cum va fi vremea până pe 14 februarie

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni, iar veștile sunt bune. Până pe 14 februarie vom avea parte de temperaturi normale pentru această perioadă din an. Putem spune adio gerului, căderilor masive de zăpadă și viscolului. 

ploaie umbrela jpeg

Asta nu înseamnă, însă, că nu va fi frig. Vorbim, totuși, despre luna februarie care ne-a adus în trecut și surprize din punct de vedere meteorologic. 

Astfel, conform datelor furnizate de ANM, vremea va fi specifică perioadei din calendar. Sunt anunțate precipitații în majoritatea regiunilor, iar valorile termice se vor încadra în normele specifice sezonului rece, cel puțin în ultimele două săptămâni din luna ianuarie.

Vremea în săptămâna 19 - 24 ianuarie 

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și estice, dar vor fi ușor mai coborâte la munte. În rest, se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. La capitolul precipitații, vom avea parte de un regim pluviometric care va fi deficitar în regiunile extracarpatice și în extremitatea de vest a țării. În schimb, va ploua destul de mul și pe arii extinse la munte. În restul țării, cantitățile de apă vor fi normale  pentru această perioadă.

Prognoza ANM în perioada 24 - 31 ianuarie

În ultima săptămână a lunii ianuarie, valorile termice medii se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acestă perioadă, posibil ușor mai ridicate, local, în regiunile extracarpatice, dar și ușor mai coborâte în zonele montane. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

Vremea în primele două săptămâni din februarie

În prima parte a lunii februarie sunt așteptate temperaturi mai scăzute și ploi reduse, însă din a doua săptămână temperaturile vor crește și vor atinge, pe alocuri, valori specifice lunii martie. În ceea ce privește ploile, acestea se vor înregistra pe arii extinse. 

În timpul zilei, vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în majoritatea zonelor, însă noaptea va fi rece, local geroasă. 

Prognoza meteo se anunță în general frumoasă, cu valori termice apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil şi vântul va sufla slab şi moderat.

Cum va fi vremea în prima săptămână din februarie

Luna februarie, ultima lună de iarnă, debutează cu temperaturi ușor mai coborâte decât cele normale pentru această dată din calendar. Frigul se va resimți  în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritatea regiunilor.

Prognoza ANM pentru săptămâna 7– 14 februarie

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai coborâte local. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net