Gazele naturale s-au ieftinit ├«n Europa. Vor fi influen╚Ťate pre╚Ťurile din Rom├ónia?

Pre╚Ťul de referin╚Ť─â al gazelor naturale, ├«n Europa, este ├«n sc─âdere, cota╚Ťiile de la Bursa din Amsterdam fiind reduse, mar┼úi diminea╚Ť─â, cu p├ón─â la 12%, conform publica╚Ťiei Bloomberg.

flacara aragaz gaze png

Prima reducere a cota╚Ťiei pre╚Ťului gazelor a fost ├«nregistrat─â la data de 14 aprilie, sc─âderea de mar┼úi marc├ónd cel mai mic nivel de la debutul invaziei ruse╚Öti ├«n Ucraina.

Principalii factori care au determinat acest fenomen sunt temperaturile mai bl├ónde, care au determinat un consum mai mic, ╚Öi termenul de plat─â ├«n ruble a gazelor ruse╚Öti anun╚Ťat de purt─âtorul de cuv├ónt al pre╚Öedin╚Ťiei Rusiei, Dmitry Peskov. Acesta a explicat c─â plata ├«n ruble solicitat─â statelor care cump─âr─â gaz rusesc ar putea avea scanden╚Ťa ├«n luna mai.

PREȚURILE DIN ROMÂNIA SUNT PLAFONATE PÂNĂ ÎN MARTIE 2023

Bine├«n╚Ťeles c─â apare ├«ntrebarea dac─â aceast─â fluctua╚Ťie a pre╚Ťului la burs─â va influen╚Ťa valorile facturilor consumatorilor rom├óni. ├Än luna martie a acestui an,  Guvernul a aprobat Ordonan┼úa de Urgen┼ú─â privind m─âsurile aplicabile clien┼úilor finali din pia┼úa de energie electric─â ┼či gaze naturale ├«n perioada 1 aprilie 2022 - 31 martie 2023.

Practic, ordonan╚Ťa prevede o plafonare a pre╚Ťurilor pentru energia electric─â ╚Öi pentru gaze pentru un an de zile.

├Än cazul gazelor naturale, ordonan╚Ťa prevede, pentru consumatorii casnici, un pre╚Ť de maxim 0,31 lei pe kW iar pentru consumatorii non-casnici un cost de p├ón─â la 0,37 lei pe kW.

SUA EXPORTĂ GAZE LICHEFIATE ÎN EUROPA

Statele Unite ale Americii au livrat o cantitate record de gaz lichefiat Europei, ├«n luna martie, conform Reuters. Este vorba despre o cantitate de aproximativ 7,43 de milioane de tone de gaz. Totu╚Öi, exporturile americane determin─â o cre╚Ötere a pre╚Ťurilor, m─âsura fiind adoptat─â ├«n ├«ncercarea Europei de a sc─âpa de dependen╚Ťa fa╚Ť─â de resursele ruse╚Öti.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image png
card ajutor jpg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
trans bhutan cnn
12 linda evangelista main jpg jpeg
foto 1   Cristina Spatar JPG
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn