Germania, restricții dure de sărbători. Nevaccinații vor petrece cu maxim doi invitați!

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat marți, 21 decembrie, noi restricții în prag de sărbători, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, în această perioadă în care toți oamenii doresc să petreacă alături de cei dragi. 

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat noi restricții Foto: Getty
Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat noi restricții Foto: Getty

Stând sub ameninţarea variantei Omicron, Germania a decis că va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate. „Nu mai este timpul să petrecem cu oameni mulți. (..) Al cincilea val deja ameninţă”, a declarat cancelarul, marți, 21 decembrie.

Germania, restricții dure de sărbători

Astfel, chiar și persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, au voie să se adune doar în număr de 10 pentru sărbătorile de Anul Nou. 

Această limitare se va aplica începând cu 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private. Pentru cei nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi, potrivit presei internaționale.

Cancelarul german a anunţat, de asemenea, că toate evenimentele sportive din Germania se vor desfăşura cu uşile închise, fără spectatori. În ultimele 24 de ore, Germania a înregistrat peste 31.000 de cazuri noi și 76 de decese.

Compania farmaceutică americană Moderna va începe din ianuarie să lucreze la o adaptare a vaccinului său împotriva variantei Omicron, deşi în cazul în care rezultatele vor fi pozitive vor fi necesare câteva luni până ce serul va fi disponibil, transmite Agerpres. Mai multe studii au arătat că serurile pe care le avem în prezent nu reacționează foarte bine cu noua tulpină, aceasta fiind una extrem de rezistentă.

Proteste în Germania împotriva restricțiilor

Chiar de dinainte de anunțarea noilor reguli, cetățenilor germani li se părea că măsurile anti-COVID sunt exagerate, ieșind în stradă pentru a-și scanda nemulțumirea.

Mii de persoane au demonstrat, sâmbătă, împotriva măsurilor anti-Covid în mai multe oraşe din Germania, inclusiv Hamburg şi Düsseldorf. Cei care se opun vaccinării au devenit din ce în ce mai nemulţumiţi de regulile impuse de către autorități pentru a limita extinderea virusului.

Peste 8000 de persoane nemulțumite din cauza noilor restriții au participat la protest, potrivit comunicatului transmis de către oamenii legii.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net