Germania, restricții dure de sărbători. Nevaccinații vor petrece cu maxim doi invitați!

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat marți, 21 decembrie, noi restricții în prag de sărbători, pentru evitarea răspândirii coronavirusului, în această perioadă în care toți oamenii doresc să petreacă alături de cei dragi. 

Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat noi restricții Foto: Getty
Cancelarul german Olaf Scholz a anunțat noi restricții Foto: Getty

Stând sub ameninţarea variantei Omicron, Germania a decis că va limita contactele, chiar şi între persoanele vaccinate. „Nu mai este timpul să petrecem cu oameni mulți. (..) Al cincilea val deja ameninţă”, a declarat cancelarul, marți, 21 decembrie.

Germania, restricții dure de sărbători

Astfel, chiar și persoanele care s-au vaccinat anti-COVID, au voie să se adune doar în număr de 10 pentru sărbătorile de Anul Nou. 

Această limitare se va aplica începând cu 28 decembrie, în special pentru toate reuniunile private. Pentru cei nevaccinaţi, limita este de maximum doi invitaţi, potrivit presei internaționale.

Cancelarul german a anunţat, de asemenea, că toate evenimentele sportive din Germania se vor desfăşura cu uşile închise, fără spectatori. În ultimele 24 de ore, Germania a înregistrat peste 31.000 de cazuri noi și 76 de decese.

Compania farmaceutică americană Moderna va începe din ianuarie să lucreze la o adaptare a vaccinului său împotriva variantei Omicron, deşi în cazul în care rezultatele vor fi pozitive vor fi necesare câteva luni până ce serul va fi disponibil, transmite Agerpres. Mai multe studii au arătat că serurile pe care le avem în prezent nu reacționează foarte bine cu noua tulpină, aceasta fiind una extrem de rezistentă.

Proteste în Germania împotriva restricțiilor

Chiar de dinainte de anunțarea noilor reguli, cetățenilor germani li se părea că măsurile anti-COVID sunt exagerate, ieșind în stradă pentru a-și scanda nemulțumirea.

Mii de persoane au demonstrat, sâmbătă, împotriva măsurilor anti-Covid în mai multe oraşe din Germania, inclusiv Hamburg şi Düsseldorf. Cei care se opun vaccinării au devenit din ce în ce mai nemulţumiţi de regulile impuse de către autorități pentru a limita extinderea virusului.

Peste 8000 de persoane nemulțumite din cauza noilor restriții au participat la protest, potrivit comunicatului transmis de către oamenii legii.   

cub bianca dragusanu png
cub ioana nastase png
cub paula seling png
FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
FotoJet (5) jpg
infidelitate 0 jpeg
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
image
image
image
image
image
image
emil boc jpeg
087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
gemene 2 png
Daniela Gaviria jpg
shutterstock 676013005b jpg
Imagine WhatsApp 2022 12 07 la 10 47 33 jpg