VIDEO Moş Crăciun, arestat la un târg în Germania pentru că nu avea mască

Ultima actualizare:

Un Moş Crăciun a fost arestat la un târg de Crăciun din Germania pentru că nu purta mască. Clipul, filmat în oraşul Stralsund, din vestul ţării, a făcut încojurul internetului şi a scandalizat internauţii.

Moş Crăciun a fost arestat pentru că nu respecta măsurile anti-Covid foto: captură video
Moş Crăciun a fost arestat pentru că nu respecta măsurile anti-Covid foto: captură video

În Germania, măştile sunt obligatorii în spaţiile închise sau aglomerate: unele landuri impun purtarea măștilor FFP2, în timp ce altele permit și măștile chirurgicale obișnuite. În plus, conform restricţiilor impuse de autorităţi, întâlnirile din spaţiile publice, precum proteste, manifestaţii, parade, trebuie declarate în prealabil şi autorizate de oamenii legii. Persoanele care nu respectă aceste reguli pot fi amendate sau chiar arestate. aşa cum a păţit şi un bărbat îmbrăcat în costum de Moş Crăciun.

Incidentul a avut loc pe 13 decembrie, la târgul de Crăciun din Stralsund, Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde avea loc şi un protest anti-Covid.

“Moş Crăciun” protesta împotriva restricţiilor anti-Covid

Poliţiştii au declarat că bărbatul de 47 de ani  se numără printre  65 de persoane care s-au adunat pentru o întâlnire neînregistrată în piaţa oraşului pentru a protesta faţă de măsurile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Pe lângă costumul de Moş, el purta şi un semn pe care scria „2G”, o referire la restricţiile impuse de pandemie din Germania

Oamenii legii au cerut datele de contact ale participanţilor, aşa cum prevede legea. Bărbatul îmbrăcat în Moş Crăciun a fost dus la secţia de poliţie pentru a i se stabili identitatea. În plus, el era suspectat că ar fi participat la protestele anterioare împotriva restricţiilor. Bărbatul a fost eliberat după o oră, când i-a fost confirmată identitatea.

Cum au reacţionat internauţii la clipul cu “Moş Crăciun” arestat

Incidentul a stârnit indignare pe site-urile sociale, unde internauţii şi-au spus părerea de omul îmbrăcat în Moş Crăciun. Clipul cu momentul în care este arestat Moş Crăciun a strâns peste 700.000 de vizualizări pe Twitter.  

"Motivul principal pentru care l-au arestat pe Moş Crăciun nu este legat de faptul că el nu poartă mască, ci pentru a te demoraliza. În acest caz, să-i demoralizeze pe copiii tăi”, a scris un internaut.

Intră pe adevarul.ro pentru a citi ce mai spun internauţii despre cele întâmplate, dar şi pentru a vedea momentul arestării lui “Moş Crăciun”.

image
image
image
image
image
image
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net