Grevă la Ryanair! Ce zboruri sunt anulate. Zeci de mii de pasageri sunt afectați

Ultima actualizare:

Grevă la Ryanair! Operatorul low-cost va avea peste 150 de zboruri să anulate în weekendul 7-8 ianuarie. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru pasagerii români.

Grevă la Ryanair! Ce zboruri vor avea probleme
Grevă la Ryanair! Ce zboruri vor avea probleme

Se anunță un weekend de coșmar pe aeroportul Charleroi. O nouă grevă în Belgia a personalului navigant al operatorului irlandez low-cost Ryanair va duce la anularea a 152 de zboruri, potrivit AFP.

După ce au perturbat activitatea în zilele de 30-31 decembrie și 1 ianuarie, angajații Ryanair întrerup din nou activitatea la finalul acestei săptămâni.

Grevă Ryanair la aeroportul din din Charleroi, Belgia

În total, circa 400 de însoțitoare și însoțitori de bord ai companiei de transport low-cost își vor suspenda activitatea pe aeroportul din Charleroi, al doilea în Belgia după traficul de pasageri.

De sâmbătă până duminică, 76 de zboruri cu plecarea din Charleroi şi 76 de zboruri cu aterizare pe acest aeroport vor fi anulate. Această grevă va afecta circa 20.000 de pasageri, a precizat directorul aeroportului, Philippe Verdonck, adăugând că toţi călătorii vizaţi au fost avertizaţi de Ryanair.

Compania irlandeză utilizează 15 avioane cu plecare din Belgia şi greva nu ar trebui să aibă impact asupra avioanelor cu baza în alte ţări. O parte din traficul belgian al Ryanair rămâne, prin urmare, asigurat de aceste aparate cu baza în străinătate, scrie AFP, potrivit Agerpres.

Ce acuzații sunt aduse companiei Ryanair

Angajaţii Ryanair din Belgia au intrat în grevă de mai multe ori anul trecut. Aceștia acuză compania că exercită presiuni în mod ilegal asupra salariaţilor pentru a-i determina să lucreze din când în când în alte locuri din Europa, în special la Dublin.

În plus, compania irlandeză este acuzată că nu îşi declară corect salariaţii la sistemul de asigurări sociale şi că plăteşte salarii uneori sub nivelul minim legal.

„În acelaşi timp, ei anunţă că vor obţine un profit extraordinar, au mai mulţi bani decât prevăzuseră, iar pentru personalul din cabine, care reprezintă aproape nimic în costurile lor, nu sunt dispuşi să renunţe la nişte bani pentru ca oamenii să aibă cel puţin minimul legal", declară Didier Lebbe, secretar permanent al sindicatului creştin francofon CNE, conform sursei citate.

MAE, alertă de călătorie 

Ministerul Afacerilor Externe de la București îi informează pe cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Belgiei, pe calea aerului, spre/dinspre aeroportul Charleroi, că însoțitorii de bord ai filialei Ryanair din Regatul Belgiei, sunt în grevă, în zilele de 7 și 8 ianuarie 2023, se arată într-un într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

MAE face precizarea că, sâmbătă și duminică, sunt așteptate o serie de perturbări ale zborurilor acestei companii, afectând inclusiv destinații din România. Călătoriilor li se recomandă consultarea paginii web a aeroportului Charleroi pentru informații actualizate despre zboruri: https://www.brussels-charleroi-airport.com/fr/flights/live.

În plus, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles:

  • +3223475338
  • +3223436935
  •  +3223441658.

Călătorii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României din Regatul Belgiei: +32497428663, mai informează MAE.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
WhatsApp Image 2024 04 24 at 10 52 03 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net