Hotelul care a inspirat povestea filmului „Dirty dancing”, distrus de incendiu

Ultima actualizare:

Pompierii din localitatea Liberty, din apropiere de New York, au intervenit pentru anihilarea unui incendiu devastator, pornit în imobilele unui complex hotelier abandonat.

Imagine emblematică din „Dirty Dancig”, cu Jennifer Grey și Patrick Swayze
Imagine emblematică din „Dirty Dancig”, cu Jennifer Grey și Patrick Swayze

Din păcate, intervenția unităților de pompieri, de marți, 16 august, nu a reușit evitarea dezastrului iminent, Hotelul Grossinger’s Catskill fiind distrus în totalitate. 

Pompierii au avut dificultăți când au încercat să se apropie de zona cea mai afectată de flăcări. Fiind vorba despre un complex părăsit, zona era sufocată de vegetație abundentă, căile de acces fiind blocate.  

Structurile din lemn nu au putut fi salvate

Focul a afectat iremediabil structurile din lemn, iar imobilele au fost, în cele din urmă, demolate.

Unitatea hotelieră este una legendară, întrucât a inspirat povestea din spatele producției de referință în cinematografie, „Dirty Dancing”, cu regretatul Patrick Sawyze și Jennifer Grey.

Scenarista Eleanor Bergstein a declarat că vacanțele din copilărie petrecute în acest complex hotelier au inspirat-o atunci când a elaborat povestea din „Dirty Dancing”.

Citește și: Jennifer Grey, actrița din «Dirty Dancing»: «Operaţia la nas m-a distrus»

Părinții mei mergeau pe terenul de golf și eu mergeam la studioul de dans, când eram mică”, a povestit Eleanor Bergstein. 

În „Dirty Dancing”, Frances "Baby" Houseman merge în vacanță, alături de părinți, la un hotel Catskills. În timp ce explora complexul, ea îl descoperă pe Johnny Castle.

Filmul a fost turnat într-un complex hotelier din Virginia

Cei doi ajung parteneri, într-o competiție, câștigată, în cele din urmă cu un număr de dans pe melodia „The time of my life”.

Producția cinematografică, însă, nu a fost turnată la celebrul hotel care a inspirat povestea ci la o unitate turistică operațională și în ziua de astăzi, „Mountain Lake Lodge”, din New River Valley, în Munții Apalași, din sud-vestul statului american Virginia.

Citește și: Kirstie Alley s-a iubit cu Patrick Swayze când era căsătorit. Dramele care l-au făcut pe actorul din „Dirty Dancing” să descopere alcoolul

Complexul primește oaspeți și în ziua de astăzi și păstrează un număr impresionant de obiecte de recuzită utilizate la filmări, zonele care figurează în film fiind marcate, spre fascinația clienților.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net