Hotelul care a inspirat povestea filmului „Dirty dancing”, distrus de incendiu

Pompierii din localitatea Liberty, din apropiere de New York, au intervenit pentru anihilarea unui incendiu devastator, pornit în imobilele unui complex hotelier abandonat.

dirty dancing jpg jpeg
Imagine emblematică din „Dirty Dancig”, cu Jennifer Grey și Patrick Swayze

Din păcate, intervenția unităților de pompieri, de marți, 16 august, nu a reușit evitarea dezastrului iminent, Hotelul Grossinger’s Catskill fiind distrus în totalitate. 

Pompierii au avut dificultăți când au încercat să se apropie de zona cea mai afectată de flăcări. Fiind vorba despre un complex părăsit, zona era sufocată de vegetație abundentă, căile de acces fiind blocate.  

Structurile din lemn nu au putut fi salvate

Focul a afectat iremediabil structurile din lemn, iar imobilele au fost, în cele din urmă, demolate.

Unitatea hotelieră este una legendară, întrucât a inspirat povestea din spatele producției de referință în cinematografie, „Dirty Dancing”, cu regretatul Patrick Sawyze și Jennifer Grey.

Scenarista Eleanor Bergstein a declarat că vacanțele din copilărie petrecute în acest complex hotelier au inspirat-o atunci când a elaborat povestea din „Dirty Dancing”.

Citește și: Jennifer Grey, actrița din «Dirty Dancing»: «Operaţia la nas m-a distrus»

Părinții mei mergeau pe terenul de golf și eu mergeam la studioul de dans, când eram mică”, a povestit Eleanor Bergstein. 

În „Dirty Dancing”, Frances "Baby" Houseman merge în vacanță, alături de părinți, la un hotel Catskills. În timp ce explora complexul, ea îl descoperă pe Johnny Castle.

Filmul a fost turnat într-un complex hotelier din Virginia

Cei doi ajung parteneri, într-o competiție, câștigată, în cele din urmă cu un număr de dans pe melodia „The time of my life”.

Producția cinematografică, însă, nu a fost turnată la celebrul hotel care a inspirat povestea ci la o unitate turistică operațională și în ziua de astăzi, „Mountain Lake Lodge”, din New River Valley, în Munții Apalași, din sud-vestul statului american Virginia.

Citește și: Kirstie Alley s-a iubit cu Patrick Swayze când era căsătorit. Dramele care l-au făcut pe actorul din „Dirty Dancing” să descopere alcoolul

Complexul primește oaspeți și în ziua de astăzi și păstrează un număr impresionant de obiecte de recuzită utilizate la filmări, zonele care figurează în film fiind marcate, spre fascinația clienților.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Proteste de amploare în Iran după moartea lui Mahsa Amini foto Twitter/ @amnesty
Qatar
image
image
image
image
Prințul Harry și Meghan Markle png
Medicamente pentru Ucraina
must (pixabay)
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
calendar ortodox 2021 06 octombrie toma de gabriel toma chituc jpeg
NASA (sursa FOTO captura video CNET Highlights)