Povestea traumatizantă a unei femei soldat din armata lui Kim Jong Un: abuzuri sexuale şi avorturi fără anestezie

Ultima actualizare:

O fostă femeie soldat din armata liderului nord-coreean Kim Jong Un a dezvăluit iadul prin care au trecut ea și alte colege de breaslă în timpul în care și-a servit patria. Aceasta a descris întreaga experiență ca pe o serie repetată de abuzuri. Iată despre ce este vorba!

Tratamentele îngrozitoare la care sunt supuse femeile soldat din Coreea de Nord foto: AFP
Tratamentele îngrozitoare la care sunt supuse femeile soldat din Coreea de Nord foto: AFP

Dezvăluiri dureroase din partea unei femei soldat care a reușit să scape din teroarea impusă de liderul nord-coreean. Tânăra, care se prezintă acum sub numele de Jennifer Kim, a povesit tratamentele îngrozitoare la care sunt supuse femeile din armată în Coreea de Nord, printre care amintește abuz sexual în repetate rânduri, avorturi fără anestezie și porții atât de mici de mâncare încât ajungeau în prag de inaniție.

Tratamentele oribile la care sunt supuse femeile din armata nord-coreeană

Fosta femeie soldat a povestit, de asemenea, că femeilor nu le sunt puse la dispoziție produse sanitare, și că în perioada menstruației erau nevoite să folosească tifon deja folosit sau un material destinat înfășurării rănilor, pe care ulterior îl spălau și îl reutilizau. Acesta era purtat de către soldații bărbați în interiorul bocancilor și apoi oferit femeilor.

„Materialul gros și țeapăn se freca de piele și irita îngrozitor. Zona respectivă era plină de umflaturi și de câte ori mergeam mă durea atât de tare încât uneori plângeam”, a dezvăluit ea. Acestea erau spălate și reutilizate însă până câmd altă femeie avea nevoie de ele nu se uscau complet, așa că uneori erau nevoite să le poarte și ude.

Pedepse colective barbare

De asemenea, Jennifer a dezvăluit că ea și colegele ei erau supuse la pedepse colective extrem de crude și neobișnuite precum atârnarea cu palmele de o bară de metal, în timp ce în prealabil mâinile le erau băgate în apă înghețată.

Astfel, mâinile înghețau și se lipeau de bara din fier, iar atunci când cei în cauză încercau să le desprindă de bară, acestea se desprindeau cu tot cu pielea de pe palme. Pedepsele erau aplicate unui întreg grup, chiar dacă se considera că doar o persoană greșise.

Abuzuri sexuale și violuri

Tânăra a estimat că în proporție de 70%, femeile din armata nod-coreeană au fost victime ale abuzurilor sexuale, incluzându-se și pe sine. Aceasta a povestit cum instinctiv a știut ceea ce urma să se întâmple, atunci când un consilier a chemat-o în biroul lui, pe când avea 23 de ani.

„Dacă refuzam, nu puteam să devin un membru al Partidului Muncitor din Coreea. Dacă revin în societate fără să fiu membru al acestui partid, sunt văzută ca o problemă și stigmatizată pentru tot restul vieții, fără să pot să găsesc ceva bun de lucru. Așa că am fost abuzată sexual de el”, a povesit Jennifer într-un interviu, citată de Daily Mail.

În urma abuzului, a rămas și însărcinată, deși era atât de subnutrită din cauza porțiilor infime de mâncare încât ciclul menstrual nu îi venea decât odată la șase luni. Multe femeie furau mâncare ca să poată supraviețui.

Avorturi fără anestezie

„După ceva vreme, am simțit o schimbare neobișnuită în corpul meu. I-am spus consilierului și el mi-a spus să merg la centrul medical la o anumită oră”, a mai spus ea. Acolo a fost forțată să facă avort pe viu, fără anestezie.

„Mă bântuie și în ziua de azi”, spune ea despre acele momente greu de imaginat din cauza durerii cumplite. „Din cauza asta am acum probleme de natură psihică și nici nu mai pot avea copii”, a continuat Jennifer, care acum locuiește în Statele Unite.

Serviciul militar a devenit obligatoriu pentru toate femeile din Coreea de Nord încă din 2015. Fiecare femeie își servește țara în armată încă de când termină școala și până la vârsta de 23 de ani.

Greg Scarlatoiu, directorul executiv al HRNK, Human Rights in North Korea (Drepturile Umane din Coreea de Nord) a confirmat spusele tinerei și a adăugat că aceste abuzuri sunt continue.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net