Execuții publice în Coreea de Nord! Rudele condamnaților, obligate să asiste

Ultima actualizare:

Coreea de Nord a organizat execuţii publice, iar acum încearcă să le ascundă de celealte țări, potrivit unei organizații cu sediul la Seul (Coreea de Sud). Mai mult, la aceste execuții participă și rudele condamnaților.

23 de persoane ar fi fost ucise în public după instalarea la putere a lui Kim Jong Un Foto: Getty
23 de persoane ar fi fost ucise în public după instalarea la putere a lui Kim Jong Un Foto: Getty

Se pare că Phenianului îi pasă de imaginea pe care o are pe plan internațional.  Organizaţia Transitional Justice Working Group (TJWG) a analizat imagini prin satelit. A adunat și 442 de mărturii cu privire la 23 de persoane împuşcate sau spânzurate în public. Acest lucru s-ar fi întâmplat imediat după instalarea la putere a lui Kim Jong Un, în luna decembrie a anului 2011.

Mai mulți trasfugi din Coreea de Nord au mărturisit că aceste execuţii s-au desfăşurat în locuri strict supravegheate. Tot ei spun că autorităţile au făcut tot posibilul pentru a împiedica scurgerea oricărei informaţii pe plan extern, relatează Digi24.

«În ultimii ani, Coreea de Nord pare să fi ales în mod strategic locuri îndepărtate de zonele de frontieră pentru a pune în aplicare aceste execuţii. În plus, supravegherea şi controlul spectatorilor din timpul acestor evenimente sunt înăsprite pentru a evita ca informaţii asupra execuţiilor publice să fie difuzate în afara ţării», susține organizația sud-coreeană. 

Au fost raportate 23 de  TJWG. Dintre acestea, 21 au avut loc prin împuşcare şi alte două prin spânzurare.  Execuțiile publice s-au desfăşurat în faţa a sute de spectatori, iar familiile condamnaţilor și colegii lor de muncă au fost forţati să asiste.

Coreea de Nord neagă existența execuțiilor publice

Nu este însă ceva nou. Coreea de Nord a fost acuzată de mai multă vreme că organizează execuţii publice.

Kim Jong Un ar fi ordonat chiar executarea mai multor apropiaţi ai săi, inclusiv a unchiului său, Jang Song Thaek, în 2013.

Cu toate acestea, Coreea de Nord a negat vehement aceste acuzaţii, pe care le-a calificat drept minciuni răspândite de transfugi. Phenianul a afirmat că respectă drepturile omului. A

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net