Ikea își închide toate magazinele din Rusia. Impactul războiului asupra prețurilor

Ultima actualizare:

Ikea, cel mai mare brand de mobilă din lume, își închide magazinele în Rusia și întrerupe orice aprovizionare în țară, alăturându-se companiilor occidentale care limitează afacerile cu Rusia după invazia acesteia în Ucraina.

image

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina a determinat națiunile occidentale precum și anumite companii globale să ia măsuri dure împotriva Rusiei. 

Patronul gigantului suedez Ikea anunțat joi că va închide temporar toate magazinele din Rusia, acesta a mai adăugat că se așteaptă ca prețurile să se majorez în medie cu 12% în acest an fiscal, față de majorarea de 9% din anul anterior.

Creșterile de prețuri vor avea loc pe fondul creșterii costurilor materiilor prime și a întreruperilor lanțului de aprovizionare.

În timp ce o mulțime de companii internaționale au oprit deja operațiunile în Rusia din cauza războiului și a sancțiunilor ulterioare împotriva țării, IKEA este una dintre primele care a oprit și afacerile cu Belarus.

Războiul devastator din Ucraina este o tragedie umană, iar cea mai profundă empatie și preocupările noastre sunt față de milioanele de oameni afectați”, au declarat proprietarul mărcii Inter IKEA și Ingka Group într-o declarație comună.

Războiul are atât un impact uman uriaș și are ca rezultat perturbări grave ale lanțului de aprovizionare și ale condițiilor comerciale, motiv pentru care grupurile de companii au decis să întrerupă temporar operațiunile IKEA în Rusia”, au spus aceștia, potrivit Financiapost.com

Aproximativ 15.000 de angajați vor fi afectați de această decizie. 

Țările care au sancționat bogătașii Rusiei din cauza legăturilor cu liderul de la Kremlin

Inter IKEA se ocupă de aprovizionare, în timp ce Ingka Group este principalul retailer global, cu 17 magazine în Rusia și un centru de distribuție. În cursul anului până în august anul trecut, Rusia a fost a 10-a cea mai mare piață a IKEA, cu vânzări cu amănuntul de 1,6 miliarde de euro (1,8 miliarde de dolari), sau 4% din vânzările totale cu amănuntul.

Azi mai multe state ale lumii, precum Franța, Germania sau Japonia au confiscat bunuri ale oligarhilor din cauza legăturilor cu Moscova. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
kate william profimedia 0764084002 jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic facebook jpg
stadion jpeg
240430 ukraine 98 woman mb 0911 8acfbf webp
cimitir ecologic1 jpg
zbor1 jpg
mona lisa gioconda leonardo da vinci foto afp jpg
eliza petrachescu captura video jpg
Jogging miscare sport exercitii FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net